Mennyit kell ennie (szopnia) egy 3 hetes babának? Ha mérem a babát mennyi dkg. különbségnek kell lennie?
Figyelt kérdés
2008. júl. 11. 12:26
1/3 anonim válasza:
Szia! A babák nem ismerik a mérleget, annyit esznek amennyi nekik jólesik. Amíg kéri, kínáld meg. A védőnők szerint ilyen korban a testsúlyuk 1/6odát kell megenniük egy nap. Ebből elviekben könnyen kiszámolhatod, hogy hányszor eszik egy nap, vagyis mennyi egy adagja. Annyi a bibi, hogy reggel hígabb a tejed, többet ehet, míg este sűrűbb, és hamarabb jóllakik, tehát nem eszik egyformán, mint ahogy te sem, én sem. A lényeg, hogy legyen elég kakis-pisis pelusa, jókedve és akkor minden rendben van. Azt mondják hetente 150gr-ot "kell" híznia a babáknak... ez is rendkívül babafüggő. Az enyém dupla ennyit hízott. Én max. kéthetente mérettem meg a fiam, nem szabad görcsölni a súly miatt. Szóval nyugi, és jó babázást!
2/3 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy kg-ként 150 ml-t kell ennie napnta a babának. Pl: egy 4 kg-os babának naponta 4*150=600 ml tejcsi kell. Én mérem evés előtt és után és így tudom, hogy eleget evett-e, de igaza van az előttem szólónak, legyen elég koszos pelus, meg jó közérzete a babádnak.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!!
2008. júl. 13. 10:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!