15 hósom nem akar ebédelni! Mit tegyek?
Kap tízórait? Nassol valamit délelött, pl kifli, keksz, alma, banán?
Két fogást fözöl minden nap? Szerintem rengeteg egy ekkora gyereknek két fogás.
Èn mindig csak egyfogást csinálok. Ma pl leves volt, rengeteg zöldséggel. két tányért ettek meg, de eszembe sem volt, hogy második fogást csináljak, képtelenek lennének annyit enni. Èn meg képtelen vagyok több fogásos ebédet csinálni.
Készíts tartalmasabb leveseket turmixolj bele pl krumplit vagy csináld meg krémlevesnek, egyre sűrűbbre. Én a helyedben (mi is voltunk így, az én lányom 13!! hónaposan kezdett el enni is az anyatejen kívül) elé tennék egyszerre 2-3 féle puhára főtt, de kézzel megfoható darab zöldséget, esetleg nyákos rizsből készített golyót vagy krumplinudlit, amiket meg tud fogni.
Érdemes együtt enni (főleg ha kézzel eszik - pár hónap alatt megtanul villával is egyedül, a lányomnak pont ezidőtájt sikerült viszonylag tisztán villával ennie), és nem azon pattogni, h miért nem eszel, mert akkor ez neki műsor lesz, amit élvez.
HA nem eszik, nem eszik, de az étkezésen vegyen részt, akkor ne szóljon zene, tv, ne lehessen elmenni játszani.
Ha nem eszi,ne adj neki.Éhen nem fog halni.A legrosszabb nasival meg kedvencekkel tömni ,csak hogy egyen.Mert akkor el fogja érni mindig is nálad,hogy szendvicske,dörmike,joghurt,kekszecske,túrórudi (csak példáknak irom ezeket) legyen.
Ne eröltesd.Nekem is a lányom volt,hogy hetekig alig evett.Hát megkináltam 12kor ebéddel,megkináltam 1kor.Ha nem,hát nem...Nem kapott semmit,hanem uzsit 4kor és ennyi.
Mostanában reggelizni nem akar sokszor.Eszik ami jól esik,aztán csak ebédel 11kor és kész.Ha éhes lenne,megenné hidd el.
Hát én úgy látom, nem kicsi a lányod, az enyém két évesen volt 10 kg :D
Viszont reggeli és a tízórai simán lehet, h jóllakatja, 2,5 deci kakótól én is eltenék, pláne túrókrém utána, mind édes, lehet, h a levest is azért kívánja, mert az könnyedebb étel, mint a második. Szerintem ne aggódj, ha levest eszik, akkor a főtt adagja már megvan ;) A daraboshoz meg majd hozzászokik.
Viszont ennyi idősen az étkezés igenis játék :) semmi különös nincs benne, hogy rakosgatja, dugdossa, így ismerkedik vele.
Tápszert mennyit kap még?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!