Ellenzitek, ha valaki egy ágyban alszik a babájával?
Közben engem is nagyon csábít, hogy vele aludjak, mert hát olyan édes, olyan jó hozzá bújni, stb. DE! Ami miatt nem szabad - nem csak az én véleményem, hanem védőnők, orvosok véleménye szerint sem-, az az, hogy egyrészt előfordulhat, hogy éjszaka, amikor egy kicsit mélyebben alszol, véletlenül ráfordulsz, másrészt könnyen becsúszhat a baba a paplan alá, ahol túlmelegszik, és máris fent áll a bölcsőhalál veszélye. Ezenkívül, ha nagy párna van, abba is belesüppedhet.
Az meg már egy másik dolog, hogy szerintem az egészséges házastársi kapcsolathoz elengedhetetlen, hogy a szülői ágy tényleg a szülőké legyen.
mindenkinek a maga dolga, nem szologatnék be senkinek.
nálunk az ágyam mellett volt a kiságy, de volt, hgy a rosszalvo fiam mellettem aludt vissza...majd kb 10 honaposan volt pár hét, amikor csak egyutt aludtunk, mert máshogy már nem bírtam. szukségmegoldás volt, kimerult voltam, de hosszutávon nem akartam...amikor beteg volt, akkor is velem aludt, apa meg mindig koltozott ki ilyenkor, mert nem volt kényelmes...egyuttlenni sem nagyon tudtunk, mert valami hatodik érzékkel még a kiságyban is olyankor ébredezett.egy ágyban meg el sem tudnám képzeln!!!
így aztán jott a kulon szoba, kulon ágy. imádom a fiamat, szeretek hozzábujni, elofordul, hogy mellette is maradok hajnalban, ha igényli, de ugy gondolom, mindegyikunknek szuksége van a "saját" helyére. sokkal jobban alszunk így, a férjemrol nem is beszélve. ennek ellenére mégis eros a kapcsolat, nagyon bujos és puszilgatos a fiam:) hétvégente reggel mindig kozénk bujik és huncutkodik:)
viszont ez csak korfuggo, ismerek olyan 10 évest is, aki a szuleivel alszik, és nem bírják átszoktatni. talán tul késon kezdték? ez már nem hiszem, hogy helyes, ezt nem tudnám elképzelni.
Mindenki aludjon úgy,ahogy neki kényelmes.Van aki nem tud a babával aludni,mert minden moccanására felébred.Van,ahol a baba nem tud ugyanezért a mamájával aludni.De ha a szülőket nem zavarja,és a baba is jól alszik,miért ne?Butaság,h nem higiénikus.(Mégis,mitől nem az??)A házasélet is megoldható ezer más helyen és időben,a bölcsőhalál megelőzhető az együttalvással,az meg,h valaki ráfekszik a babájára,sztem olyan extrém körülmények között történhet,ami nem alkalmazható példaként.
Döntsön mindenki maga,de felesleges az ellenzőknek-akik általában soha nem próbálták-kígyót-békát kiabálni arra,aki így tesz,és felesleges butaságokkal riogatni őket.
Egyébként 4 gyerekünk van,mindegyik aludt velünk,még az ikrek is.:)))Én nagyon szerettem.:))(És mint a mellékelt példa mutatja,nem romlik meg a házasélet sem;))
Ezzel nem az a baj hogy elkényeztetik a babát,hanem az,hogy megszokja a jó meleg anyuci-apuci mellett alvást,és idővel amikor már nyűgös lesz a vele együtt alvás mert megnő a helyigénye akkor neki lesz borzasztó átszokni a kis ágyikójába.Bár van akinek könnyen megy,azért nem ez az általános.Én is nagyon szerettem volna együtt aludni a picúrommal,de beláttam hogy hosszú távon nem lesz jó.
Aranyszabály:KEZDD ÚGY AHOGYAN FOLYTATNI AKAROD, és ez mindenre vonatkozik gyerekneveléssel kapcsolatban.
Én magam ellenzem, de más azt tesz amit akar. Szerintem mindenkinek megvan a saját helye. Legfeljebb abba mennék bele, hogy áthozzuk a kiságyát de a legjobb szerintem ha mindenkinek saját ágya van. Én nem akarok később szenvedni hogy visszaszoktatom, mert még iskolás korában is velem akar aludni. Nem attól fog nem bízni bennem ha nem velem alszik.
Az ágy és a hálószoba az egy intim terület, ami az enyém és a páromé.
Amúgy sosem értettem egy dolgot. Ugye az anyukák folyton panaszkodnak, hogy a férj sokat dolgozik, későn jön haza, fáradt stb... De amikor arról van szó, hogy miért alszik velük a gyerek akkor foggal körömmel ragaszkodnak hogy az úgy jó és a többit meg elintézik máshol. Na de akkor hogy? Ugye éjszaka alszunk. Nappal meg állandóan dolgozik apuka akkor hogy lehet máshol összebújni? Vagy ha nem doglzik akkor hullafáradt. És este ha hazajön apa akkor meg ugye alszik a gyerek, nem lehet otthagyni, mert felébred vagy legurul stb... Nekem ez ellentmondásos. Szóval nem értem. Nálunk nagyon fontos a kapcsolatunk és hiába gyereket, én nem tudnék úgy szerelmeskedni hogy ott alszik a kiságyban, vagy a mi ágyunkban, mert hiába 1-2 hetes-hónapos, akkor is ember... Szóval mindenki a saját ágyában alszik nálunk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!