36 hetes vagyok az Uh eredményeim FL:68mm, AC:27,3cm, HC:29.1 és azt mondta a doki hogy kicsi a súlya és kezdek aggódni! Mit csináljak?
Szerintem ne aggódj! Annyival nem kisebbek ezek az adatok mint kellene lennie. És ez amúgy is csak egy becslés.
Az én lányom is picit kisebb volt, 37+4 héten született 2750 grammal és 48 cm-vel. Semmi baja gond nem volt vele, nagyon hamar utolérte a vele egykorú de nagyobb súllyal született babákat. Ma már Másfél éves és 12 kg. Nem kell ennyire túl aggódni, nem kell mindenkinek 4 kg-os gyereket szülnie. Amúgy meg még nőhet mire kibújik! :)
NEkem kerek 36hetesen az UH-n a bpd 9,1cm volt az fl pedig 6,6cm. Nem mértek AC-t HC-t. Akkor azt mondta a dokim, hogy 2750gramm körül van a súlya.
Két hét mulva mentem újra, akkor bpd 9,2cm, fl pedig 7,1 cm volt. Súlyát 2900ra mondták. MOndta a doki, hogy nem lesz nagy baba.
Még aznap délután megszületett mindössze 2600grammal és 48cm-vel. A feje 34cm-s volt.
Nem baj, hogy kicsi, a lényeg, hogy egészséges legyen, és idekint megnő mint a gomba!
A másik fiam 3800grammal született. De hozzáteszem, hogy 3-4hónapos korukra a kicsi behozta a nagyot. A nagy lassan hízott, a kicsi- mint a villám, ha levegőt vett már attól nőtt egy mm-t. :))
3hósan a nagyfiam 5960gramm volt, a kicsi pedig 3hósan 5800gramm. A kicsi az első három hónapban több mint 1kg-okat hízott havonta, utána azért lassult a hízása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!