4 hónapos a kislányom!Mostanában elég rossz alvó lett!Ma egész délelött nem aludt negyed 9 óta fent volt.Nem kellett neki már cici se semmi.Beleraktam a kiságyba mire nagyon elkezdett sirni.1 ideig hagytam felvettem aztán megint bele raktam és ezt játszottuk kb 3/4 órát.De már annyira felhergelte magát h vörös pöttyök lettek a homlokán és folyamatosan sirt a kezemben is közben 2x megkináltam cicivel de nem kellett neki.Majd a végén már láttam h annyira fáradt h szemét módon otthagytam a kiságyban és kb 2 perc alatt álomba sirta magát.Még most is hüppög álmában.Szemét vagyok?Rosszul csináltam?A szivem szakadt meg de úgy érzem muszáj volt az ágyában elaludnia mert eddig mindig cicin kézben vagy babakocsiban aludt el!Ez volt életem legrosszabb 3/4 órája.Soha nem hagytam eddig sirni.
2009. nov. 19. 13:01
1/9 anonim válasza:
Vannak ilyen napjai a gyerekeknek hogy nem akarnak aludni. Nekem is 4 hónapos koráig cicin vagy ölben ringatva aludt el. Soha nem hagytam sírni. Próbáltam hogy bele rakom a kiságyba és majd elalszik magától, de 2 perc sírás után nem bírtam tovább hallgatni lelkiismeret furdalásom volt,kivettem és vagy cici, vagy ringatás volt hogy fél órán át kellett ringatni de elaludt. Utánna leszokott a ciciről, a ringatásos módszer mellett maradtunk, és most 8 hónaposan már nem akar megmaradni ölben, leteszem magam mellé a nagy ágyba, simogatom 2-3 percet és elalszik szépen majd átrakom az ágyába és alszik reggelig. Szerintem nem igazán jó módszer ha úgy szoktatjuk a babát hogy leteszem és aludjon el magától, hisz ahoz van szokva hogy a te karjaidban alszik el, igényli hogy ott légy mellette. Próbáld ki délután hogy cumit adsz a szájába, az öledbe veszed fektetve és ringatod közben pedig énekelsz neki bár mit. (Én sem tudok sok datl, pl Hulla pelyhes fehér hó, Kiskarácsony nagykarácsony és ezeken elalszik) vagy tedd magad mellé az ágyba suttogva énekelj neki, és simogasd a hátát hasát hátha úgy elalszik.Vannak ilyen kiborulások hogy már az ember idegeire megy hogy nem alszik a gyerek, és te is fáradt vagy, de akkor gondolj arra, mikor mosolyog, gagyarászik stb. milyen aranyos.
2009. nov. 19. 13:12
2/9 anonim válasza:
Én úgy szoktam, hogy lerakom a kiságyába, simogatom az arcocskáját, közben suttogok neki vagy énekelek, és elalszik. Ritkán fordul elő, hogy kézben altatom el, esetleg olyankor, ha nagyon nyűgös vagy fáj valamije ( mostanában a fogacskája jön szegénykémnek ). Csak egyszer fordult elő, hogy hagytam sírni éjjel, mert már nagyon kivoltam. De szerencsére nem tartott 3/4 óráig, csak kb 15 percig, aztán feladta és elaludt. Lelkifurdallásom volt, de akkor megtanulta, hogy éjszaka bizony vissza kell aludni. És azóta visszaalszik magától.
2009. nov. 19. 13:19
3/9 A kérdező kommentje:
Én is simiztem stb de most nem akart ugy se megmaradni se nem kellett neki a cici semmi én soha nem szoktam sirni hagyni most se tettem hisz kb. 2 percenként felvettem ölbe hagytam de csak nem akart aludni lelkiismeret furdalásom is van de amikor láttam h már nagyon álmos úgy gondoltam h hagyom 1 picit és el is aludt.Imádom és lelkiismeret furdalásom is van és még csak szemét se akartam vele lenni de úgy éreztem h most ezt muszáj!Elöször én is próbálkoztam a simivel a ringatással meg mindennel de ha nem ment ezt láttam 1etlen megoldásnak:(
2009. nov. 19. 13:24
4/9 anonim válasza:
Nem vagy szemét és rosszat sem csináltál. Ettől baja nem lesz. De azt is gondolom, hogy ebből nem célszerű rendszert csinálni. Nálunk is mostanában sokszor van ilyen. Már akkor visít, amikor a szopizós pózba emelem és meglátja a cicit, akkor ordít. ÚGy veszem észre, hogy ez akkor van, ha nem éhes és írtó fáradt. Annyira, hogy nem bír elaludni. Ilyenkor cumit adok neki és elringatom énekelve. Elalszik és akkor beteszem a kiságyba.
Igyekezzünk eltalálni azt az időt, amikor már álmos, de még nem túl álmos - ilyenkor könnyen elalszik -csak a hátát kell simogatnom a kiságyban.
Kitartás és nyugodj meg, nem lett semmi baja. Nálunk hasfájás miatti ordítás eredménye szokott lenni a nagy hüppögés; volt már, hogy órákon át hüppögött álmában sajnos.
2009. nov. 19. 13:29
5/9 A kérdező kommentje:
Én sem akarok rendszert csinálni belöle!Sajnos a cumit nem fogadja el egyszerüen kiköpi de olyan messzire h én nem tudok akkorát köpni!:)
2009. nov. 19. 13:43
6/9 anonim válasza:
Szerintem azt csináltad rosszul,h döntsd el,mit akarsz.Vagy hagyod sírni amíg álomba sírja magát,vagy nem,de ez,h felveszed,aztán inkább mégis sírni hagyod tényleg nem jó.
2009. nov. 19. 13:55
7/9 A kérdező kommentje:
Akkor még 1x mert úgy látszik nem voltam érthető!Elöször mindent megpróbáltam h elaludjon de nem aludt el!Utánna bele tettem a babát a kiságyba de ott maradtam mellette sirt 2 perc mulva kivettem megint sirt megint 2 perc mulva kivettem.Ezt játszottuk kb 3/4 órát.Aztán észrevettem h tudja h kiveszem és olyan helyre mentem ahol nem látott tehát ott hagytam és láss csodát megint 2 percig sirt és végül elaludt mert nem voltam ott mellette.Szóval elvolt döntve h mit csinálok.Nem akarok belöle rendszert csinálni söt....A cumit nem fogadja el és elötte probáltam simizni énekeltem neki ringattam és probáltam cicire is rakni de 1ik se vált be.Lelkiismeret furdalásom van mert utálom ha sir mert soha nem hagytam még sirni.Remélem mostmár érthetö h mit akartam elmondani.
2009. nov. 19. 14:10
8/9 anonim válasza:
hát én úgy gondolom hogy ha már mindent csináltál vele és még sem aludt pedig azt mondod nagyon álmos volt akkor biztosan fájt valamilye és nem tudodt aludni hiába akart!!
és én is anya vagyok és én úgy vagyok vele hogy mindenképp vele maradtam volna nem tettem volna be a kiságyba mivel jobban megnyugszik ha érzi a gyerek az anyukáját ha le is teszem akkor abba az ágyba amin mi is alszunk és mellé fekszek én is de ha nem marad velem akkor lehet hogy az apukájánál megnyugszik és volt már rá példa mivel az apukájára is szüksége van NEMTUDOMHOGY NEKED AKKOR VOLT-E ARRA LEHETŐSÉGED HOGY AZ APUKÁJA MEGFOGJA DE MAJD PRÓBÁLD NEM AZT MONDOM HOGY AZ APUKA JOBBAN MEGNYUGTATNÁ SŐT ,DE NÉHA ERRE IS SZÜKSÉGE VAN A A BABÁNAK PRÓBÁLD KI FŐLEG AKKOR HA MÁR NAGYON TÜRELMETLEN VAGY AZ SE JÓ HOGY HA ÉRZI A GYEREK HOGY MÁR TÜRLMETLEN VAGY MERT MEGÉRZI
2009. nov. 20. 10:33
9/9 A kérdező kommentje:
Sajnos apa hajnaltól este 7-8 óráig dolgozik szóval egyedül kell meg oldanom sajnos.Amugy köszi a hozzászólást.Sztem nem fájt semmije és sajna hiába tettem magam mellé nem maradt meg:(
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!