Lehet a kamillára allergiás?
Lehet bizony!
Szerintem ne kenjed egyelőre semmivel.
lehet allergiás a kamillára, elég allergén, nem is ajánlják már, hogy azzal töröljük a szemét.
na de amit te írsz, az szerintem a te hormonjaid, ürül a szervezetedből és kis pati szerűk jönnek ki az arcán, ez minden babánál megjelenik ennyi idősen, semmit nem kell rákenni, pár hét és elmúlik :)
Én is arra tippelnék, mint 2. Esetleg kérdezd meg az orvost/védőnőt. Nálunk írt a doktornő receptet, gyógyszertárban kikeverték, csodát művelt. Azóta is olyat használunk testápolónak.
A kamilla meg nagyon allergén. Ha máskor a szemét akarod törölgetni, akkor inkább forralt-langyosra visszahűtött vízzel tedd. Nekem már volt 2x allergiás reakcióm kamilla miatt a szememen, azt hittem, kitépem, úgy tud fájni.
Igen, lehet allergiás a kamillára. Én is az vagyok, pici gyermekkoromban derült ki, hasonlóan a szemem gyulladt be még jobban, amikor törölgetett édesanyám.
Aztán kiderült, hogy penicillinérzékeny is vagyok- úgy tudom, van vagy lehet összefüggés a kettő között.
Inkább te is kérdezz rá.
Nem nőttem ki, felnőtt nő vagyok, a mai napig a kamilla szagától is rosszul leszek és mindig az irataim között tartom a figyelmeztetést, hogy penicillinérzékeny vagyok és a kamillát is utálom :) Nekem a mai napig begennyesedne a szemem pl. egy kamillás gőzöléstől és a bőröm is nagyon csúnya lenne.
Figyelni kell rá, de nem kikerülhetetlen.
A kozmetikumokat nagyon nézd meg.
Igen, kamillával nem szabad mosni a szemét!
A régi gyerekorvosunk mindenre, anyatej kiütés, meleg kiütés, szemre kamillát javasolt.
Fiamnak sajna nagyon csípás volt a szeme, át is lett mosva a könnycsatornája, a szemorvos kifejezetten "eltiltott" a kamillás mosogatástól.
Az öcsèm is allergiás a kamillára,lehet örökölte:-)köszi a válaszokat
Forralt vìzzel borogattam utána ès arra múlt el :-) Várok hátha elmúlik,mert nèha kipirosodik ès utána visszahúzódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!