4 hetes kislányom mit kéne csináljon, mikor ébren van?
Sok olyan napja van, mikor alig alszik, és ilyenkor nincs el magával. A társaságot kedveli, egyedülhagyni nem lehet 2 percre sem. A kiságyban nem marad meg, a hordozóban szintén nem marad meg. Azt szereti, ha tartogatják, de legalábbis folyamatosan foglalkoznak vele. De ez hosszú távon nem túl jó dolog. Mit tegyek vele?
Szerintem ha sír nyugodtan vedd fel, mert azt jelenti szüksége van rád. Ilyenkor még nem lehet elrontani a babát azzal, hogy kiveszed a kiságyból. Nálunk ugyanez volt a helyzet, mi soha nem hagytuk/hagyjuk sírni. Nem mondom közben én is próbálgattam az egyedül hagyást, és főleg szopi után lassan lassan kezdett egyedül maradni. De ha sírt nem hagytuk sírni. Megnyugtattuk majd újra vissza a kiságyba. A kiságya fölé lehet zenélő vagy nem zenélő valamit felaksztani, ami színes és lehetőleg mozgatható (legalábbis a mi babánk nagyon élvezte/élvezi ha mozognak a dolgok amiket hosszasan kell figyeljen) ez valóban leköti a figyelémt. Az elején csak 5-10 percre, aztan ahogy nő egyre hosszabb ideig.
Nekünk még bevállt a helyváltoztatás, máshol mint a gyerekszoba, nagyon el tud mai napig bámulni. Jó dolog a játszószőnyeg, arra fektettük és ott még hosszabb ideig képes csendben maradni.
Sokat beszéljetek hozzá, énekeljetek, zenét hallgassatok.
Az elején nehéz, hogy sokat van ölben, de nekünk most már 3 hós a kisfiunk és annak ellenére, hogy az első két hót szinte egész nap ölben volt, most már sokat játszik egyedül, a kiságyban is csendben elvan míg elalszik és ébredés után is csendben figyelőzik. Sokszor észre sem vesszük egyből, hogy már felébredt.
Kiegyensúlyozott, nyugodt baba.
A társaságot ő is jobban szerette, most már van amikor jobb ha csendben hagyjuk csak magára. Olyan is nemegyszer előfordult, hogy szerettünk volna babázni vele, fogdosni, ölben tartani és addig nyűgölődött, hogy muszáj lerakni. Úgy meg jól elvan.
Fontos, hogy kialakuljon a bizalma felétek, hogy mikor szüksége van rátok ott vagytok neki.
Köszönöm szépen, megnyugtattatok:-) Nem tudtam, mennyire normális, hogy sokat tartogatom, de látom ilyenkor még igénylik:-)
Forgókája is van, meg a falon képek:-)
Igyekszem és szoktatom szépen az önállóságra:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!