9 hónaposan minden éjszaka felébred. Ez normális?
Figyelt kérdés
Fogzik egyébként, 4 foga jön egyszerre. 8-9 körül elalszik, 1-2-3 körül felébred, de akkor általában csak szomjas, kicsit iszik és visszaalaszik. aztán 5 körül újra kell, fogdörzsi és 7-ig alszik2009. nov. 18. 18:07
1/14 anonim válasza:
Teljesen normális. Az én lányom lassan 1 éves és még mindig nincs nyugodt éjszakánk....
3/14 anonim válasza:
15 hónaposan is felébred, eddig 2 éjszakát aludt át. Fogzáskor kb 10szer kel egy éjszaka.
4/14 anonim válasza:
Lassan 15 hónapos a kislányom és még ő is felébred legalább 1x. 9 hónaposan 4-5x ébredt éjjelente és olyankor vagy szopizott egy adagot vagy pár korty is elég volt neki. Neki akkor még a foga se jött:). Az egyébként teljesen normális, hogy egy pici gyerek akár többször is felébred, nem alussza végig az éjszakát, hiszen mi is felébredünk, legalábbis félálomba kerülünk többször is. A babák alvása meg eltér a miénktől, mi sokkal több időt töltünk mély alvásban, ők ebben a fél éber állapotban. Ez alatt az alvásszakasz alatt dolgozza fel az agy az információkat, álmodik stb. tehát a babáknál nagyon fontos, hiszen az agyuk akkor fejlődik.
5/14 anonim válasza:
Sziasztok! Én is azt hittem, hogy normális egészen vasárnapig! Akkor elolvastam az Aludj jól gyermekem című könyvet! Az alapján altatom a kislányomat (egy kicsit finomítottam) és azóta alszik a kicsim! Most 1 éves. Olvassátok el ti is! Hátha nektek is beválik! Remélem segíthettem...
6/14 A kérdező kommentje:
Röviden össze tudod foglalni a lényegét? Mert én a felvesz-letesz módszert nem akarom...
2009. nov. 20. 21:05
7/14 anonim válasza:
A módszer lényege, hogy először 5 perc után mész be hozzá, aztán 10 perc után, aztán negyed órát hagyod bőgni. Közben torlaszold el az ajtót, nehogy kijöjjön. . . . Állítólag 15 perc után megérti a gyerek, hogy aludni kell. A szerencsésebbeknél. . . Én nem jutottam idáig.
8/14 anonim válasza:
Én ezt nem módszernek nevezném, hanem egy, a szülő számára kényelmesebb megoldást a problémára: nem megy be a szobába, had ordítson az a gyerek, majd abbahagyja. És tény, egy idő után megunja, rájön, hogy nincs értelme, kvázi csalódik abban akit a legjobban szeret. Persze utána büszke a szülő, hogy igen, hatott a módszer, már nem kel fel éjjel. Aztán hogy közben mi megy végbe a kis lelkében. . .
9/14 anonim válasza:
Szerintem ez a "módszer" idomítás, nem gyerekeknek találták ki. Ha egy gyereket sírni hagynak addig, amíg kifullad vagy belefárad, nem szólnak hozzá, nem érintik meg, nem veszik fel, stb, akkor mi... ???
10/14 anonim válasza:
Ha jön a foga, normálisnak tekinthető, bár nálunk a fogzás sem okozott gondot.
Én az "Aludj jól, gyermekem" könyvet követtem, nagyon nagyon bevált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!