Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hasfájós a babám. Hogy kell...

Hasfájós a babám. Hogy kell maszírozni a hasát, milyen erősen, és hogy?

Figyelt kérdés
2008. júl. 8. 18:34
 1/4 anonim ***** válasza:

Körkörösen ill. a lefelé húzkodva a köldöke két oldalán. Ne túl erősen, de azért legyen értelme. A lábait is behajlítva told fel a hasáig majd nyújtsd ki! Gripe water próbáltad? Nekünk az vált be... 1 hós kortól adható!

Dia

2008. júl. 8. 19:19
 2/4 anonim ***** válasza:

Én is kb ezeket szoktam.

A lábát huzd fel neki a hasához, pár másodpercre hagyd odanyomva, és nyújtsd ki. Közben számolj, vagy beszélj hozzá, hamar megtanulja, hogy mit kell csinálni, és maga segít. Annyira nyomd, amennyire lazán odaér, plusz egy kicsit nyomj rá. Fájdalmat nem tudsz okozni, azt nem hagyja. ha feszíti magát, nem engedi, ne erőltesd.

A hasát én is vagy körkörösen simogatom, vagy csak lefele, imitálva, hogy arra kell menjen a levegő meg a kaki. Fontos, hogy közben beszélj hozzá, maradj nyugodt, megérzi ha ideges vagy. A beszéd meg lenyugtatja, érzi, hogy mellette vagy. Nekem néha az is használ, ha megszoptatom, talán a gyomrába érkező tejcsi elindítja az emésztését, amitől kijön a szél vagy kaki. Néha felveszem, ritkán beválik, de inkább feküdni szeret ilyenkr. Próbálhatod hasratenni, az is jó szokott lenni. Én szoktam egy pelust a hasára tenni, hogy melegen tartsam. A hasuk fázékonyabb.

Én az FLP-s Aloe Vera Activatort használom, kilónként 2 csepp adható. Nekünk bevált-)

( a doki csak annyit mondott, hogy tanuljon meg böfizni..)

2008. júl. 8. 22:24
 3/4 anonim ***** válasza:
szia! :) én azt a tanácsot kaptam, hogy hasra fektessem a babót és csipőlapát magasságában gerinctől kifelé simitó mozdulatokkal maszizzam és be is vált nekünk jött a puki is kaki is. plusz azt hogy bal oldalát felülről lefelé tenyér éllel maszizd, ez meg a suttogó titkai c. könyvből van, ez is jó volt nekünk :). ha nagyon szenved, kamillateát (keveset) adhatsz neki, az nyugtatja a beleit és kicsit hajtó hajtású (nagyon kicsit, nem okoz bajt), segít neki, ill én iszom édeskömény teát, így a tejemen keresztül neki is segít , gázosít kicsit (téges is meg a babát is) viszont segít a kakálásban is nekik. a kamillateából én csak egy kiskanálnyit adtam neki, mi most másfél hónaposak vagyunk. remélem segít majd vmelyik a fentiek közül.
2008. júl. 9. 06:22
 4/4 anonim válasza:
Minden védőnői körzetben van ingyenes babamasszázs tanfolyam, érdemes megtanulni, mert a hasmasszázs segít, és nyugtatja a babát, én babám nagyon szereti, kérdezd meg a védőnődet, hogy nálatok van -e masszázs oktatás.
2008. júl. 9. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!