11 hónapos kislányom etetése katasztrofálissá vált, mit tehetnék?
Nálunk is hasonlóan alakult 1 éves korától az evés. Előtte egész szépen megette, amit kellett, azóta meg nem marad meg a székben, nem nyitja a száját, elfordul, minden más érdekli. Én nem is a fogával hoztam összefüggésbe, hanem inkább már nyitottabb mindenre, minden más érdekli, az evés uncsi...legalábbis úgy, hogy én kanalazok, ő meg csak ül. Így mindenféle figyelemeltereléssel próbálkozok, több kevesebb sikerrel, pl: bébiételes üvegen lévő dolgokat megnevezzük, mutatjuk. Van hogy engedem most már, hogy hozzon magával egy játékot az etetőszékbe (kisautó, kispalack). Vagy van, hogy kap ő is egy tányért/poharat és kanalat, és ő is kanalazhat, ő az én számba, én az övébe, és ilyenkor ő is nyitja a száját! :) Napi szinten probléma, hogy éppen mivel tereljem a figyelmét, hogy gyorsan be tudjuk kanalazni, amit kell. Amúgy a kanalazás sem szimpi már neki, rágni/harapni szeretne, így már kap ilyen dolgokat is. Ilyenkor elég csak egy kanál a kezébe, azzal bőven el van és persze azzal, hogy haraphat (pl: almakompót, banán, szőlő, főtt zöldségek, kifli feltétekkel).
Én is el voltam eleinte keseredve, de bizony mindig változik minden, hát most az étkezésben kell másra áttérni. Sok sikert!
kislányom nemsokára 11 hós lesz..ő is ezt csinálja az etetőszékben..mondjuk ő a babakocsiban is megunta már az ücsörgést..
ahogy belekerül a székbe és közelítek felé a kanállal,elkezdi dörzsölni a szemét,fülét, mindenét..belenyúl a kajába,keni a hajára é fordul ki a székből..
én mesenézéssel próbálom lekötni,meg 1-2 reklámra bebambul,olyankor gyorsan megtömöm :-)
én a mozgásfejlődéssel hozom összefüggésbe...lassan elindul magától, és most mindig állna,lépegetne..még ezt az 5 percet is nehezen viseli el ülve...
Én azt csináltam, hogy ő is kapott egy kanalat és evett egyedül is. Igen, egy idő után nincs türelmük hozzá, unják. Mire rájöttem, hogy mi a baj...! De a közös evés megoldotta a problémát. Vagy kiskanál a kezébe vagy csinálj neki apró falatkákat, amiket kézzel tud enni. Eleinte csak maszatolt a kanállal, próbálgatta, mire jó. Mostmár egyedül eszik (16 hós) kivéve a levest.
Szerintem szórakoztatni evé közben, játszani vele nem jó ötlet. Az étkezés az étkezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!