Sima náthával mikor viszitek orvoshoz a gyereketeket?
Orrcseppezek, szívom az orrát neki már egy hete legalább. Tegnap már elvittem dokihoz, kapott is antibiotikumos orrcseppet. Ti is elviszitek ennyi idő után már? Anyósom már egy tüsszentésnél vinné kb (férjem kettőnél :)).
9,5 hónapos
Sima náthával én sem vittem őket, és a picit sem viszem.
rendszeres orrszívás és sterimar
Náthával sosem vittem orvoshoz.
Antibiotikum bakteriális felülfertőződésre való.
Sárga a váladék ami az orrából jön, hogy a doki felírta nektek?
Nem szoktam, csak ha igazolás kellett oviba/suliba.
Ha nem volt sárgás/zöldes takony és arra utaló jel, hogy ez komolyabb a náthánál, vagy arcüreggyulladás lehet a vége, akkor nem mentünk a dokihoz. Még egy kis lázasodás is belefért.
Én csak akkor viszem dokihoz megfázással, ha
-a váladék zöldes-sárgás
-ha köhög mellé
-ha lázas
-fájlalja mondjuk a fülét (vakargatva sír)
Egyébként teljesen fölösleges. Nálunk egyébként minden alkalommal kereken 10 nap a megfázás lefolyása, és a védőnővel pont beszélgettem erről, hogy teljesen természetes, hogy náluk kicsit hosszabb ideig tart.
Szóval én egy hét után sem szoktam vinni, csak a fent leírt esetekben, akkor persze egyből...
Igen, az jelenti, hogy felülfertőződött. Akkor jól tetted, hogy elvitted, nem árt a spec orrcsepp!
Jobbulást a picinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!