Mikor és mennyi tejet adtok 20 hónapos babátoknak naponta? Mennyi egy ekkora baba napi szükséglete (az előírásos, nagykönyvben megírt mennyiség)?
Figyelt kérdés
2009. nov. 13. 13:13
1/2 anonim válasza:
Ha csak tejet iszik, kb 3-4 dl kellene. És úgy tudom, maximum 5 dl. De mivel ilyen korban már eszik minden mást is, nem olyan fontos. Joghurt, sajt, túró a tejtermékekből és husi, tojás a fehérje és kalcium miatt.
Én utánajártam, mert az én fiam 1 éves kora óta sajnos egy korty tejet (kakaót, stb) sem hajlandó meginni. De az orvosok szerint ez nem gond, ha amúgy változatosan étkezik. Állítólag sok gyerek nem szereti.
2/2 A kérdező kommentje:
Hát a mienk szerencsére nagyon szereti. Köszi a választ, az érdekelt, hogy még mindig fontos-e betartani, hogy reggel és este muszáj tejet adni neki. Változatosan étkezik, szerencsére ezzel sincs baj. Csak hallottam olyant aki még nagyobb gyerekeinek is reggel, délben lefekvés előtt és este is adja a tejet. Gondoltam ezt más is így csinálja.
2009. nov. 15. 10:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!