Adhatok bundáskenyeret a fiamnak? Tojás fehérje is lehet benne? Hétfőn lesz 1 éves
A tojást nyugodtan bevezetheted, már adhatod neki.
Jó alaposan itasd le az olajat, 2-3 falattal próbálkozzatok, nehogy a sok zsiradék odavágjon a pocakjának.
Nagyon keveset adj először, mert az én kisfiamnak néhány pici falattól is allergiás reakciója lett, vinni kellett az ügyeletre annak idején. Vörös lett a szeme, feldagadt a fél arca, folyt az orra :(.
11 hónapos volt akkor.
A tojást inkább keményre főtt formájában célszerű bevezetni, mert a rántotta ugye nincs nagyon megfőve.
Az eset után néhány héttel a gyerekorvos tanácsára keményre főtt tojást kellett adni neki (tesztelni, hogy attól is lesz-e baja), és nem volt tőle semmi (a 15 hós oltás miatt is fontos volt tudni).
Most lesz két éves, és én a múlt héten mertem neki először egy kis bundáskenyeret adni, de szerencsére nem lett baja.
Én azóta mindenkit óva intek a tojásrántottától, bár lehet butaság, de mi így jártunk sajna.
Pedig a főtt tojástól semmi baja nem volt.
Bocsi, ha hosszú lett, csak egy jó tanácsnak szántam :).
Nekünk azt mondta a védőke, hogy 2 éves korig ne nagyon egyen a gyerek tojásos dolgot. Nem értem miért, az én gyerekkoromban már 1 évesen ettük azt, amit szüleink, mégis egészségesen felnőttünk.
A mai világban a gyerekek mind ilyen érzékenyek lennének tejre, tojásra? Még ugyan csak 9 hósak vagyunk, de nem hiszem, hogy nagy baja lenne egy 1 évesnek a bundikenyértől :)
Én védőnő vagyok, de még annak idején jó pár évvel ezelőtt úgy tanultuk, hogy 8 hós kortól lehet adni a főtt tojás sárgáját, egy éves kortól pedig már fehérjét is. Ez az ajánlás tudtommal nem változott, szóval 1 éves kortól már nyugodtan lehet adni a tojásos ételeket.
Az én fiam mondjuk a főtt tojást utálja (a rakott krumplit se eszi meg emiatt), viszont a bundás kenyeret imádja, azt már sokszor evett 1 éves kora óta, most 2 éves. Rántottát csak pár alkalommal, mert azt ritkán csinálok.
Viszont tényleg elég olajos és laktató is. Volt, hogy reggelire megevett 2 kisebb bundás kenyeret, és délben alig evett az ebédből.
Első alkalommal persze csak pár falatot adj neki, hogy mi a reakció, ízlik-e egyáltalán neki, és nem bántja-e a pocakját, vagy nem lesz-e kiütése vagy egyéb tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!