Mese10 hôs babának? Mit ajánlanátok?
A róka zoknija. A kisfiam imádta, nagyon sokáig olvastuk. Már egy ideje nem vettük elő ezt a könyvecskét, de meg is keresem, mert most már meg is tanulhatná. 3 éves. :)
Amikor a fiam ilyen kicsi volt, akkor én a következőket énekeltem neki: Micimackó, Bóbita, A part alatt, Egyszer egy királyfi. Ezekre aludt el nagyon sokáig.
Eredeti Micimackó
Vagy innen valami: [link]
10 hónaposnak még nem kell mesélni, úgysem köti le.
Ráérsz ezzel bőven 1 éves kora után.
Gyönyörűek Pósa Lajos szerzeményei, mondókái, versei.
Vagy az iciri-piciri vagy a török és a tehenek.
Kõszi! :) Megnèzegetem öket,aztàn kiderül melyik tetszik neki.
Az 5/7 es vàlaszadônak irnàm,hogy 4 hôs kora ôta ismer egy nagyon rövid mesèt.Ha el kezdem mesèlni màr a cimènèl felkapja a fejèt,ès vigyorog.Nem azt mondom,hogy èrti,mèg nem,de ismeri, ès tetszik neki.Kivülröl tudom,igy bàrhol tudom neki mondani. :) Ha nyügös vagy hisztis akkor is hatàsos,mert megnyugszik töle.Szerintem rövidke mesèt nem lehet tûl koràn kezdeni.
...szerintem sem...:) (a kérdező előző gondolatmenetére a reakcióm)
A kislányunknak pár napos kora óta mindig ugyanazokat a meséket, dalokat, mondókákat mondom, és imádja. Amikor a pocakomban volt, akkor miden nap elénekeltem neki a Bóbibát (nagyon szeretem) és a mai napig áhítattal
Szia!
Én ki szoktam neki találni állatos-tanulságos meséket. Nyilván nem érti még 10,5 hónaposan, de mivel sok állatnevet ismer hála a plüssállatainak (cica, nyuszi, maci, süni, kacsa, stb) ezért gondolom, hogy van fogalma arról, h most éppen állatokról zagyválok neki. Van, hogy el is alszik rá, talán mert nem érti, de hatásos! :)
Amire még emlékszem azok ezópusz meséi, vagy a róka mesék (róka és a gólya, róka igazságot tesz két varjú között, h kinek mennyi sajt jut, stb), vagy weöres sándor versei is jók ha úgy mondod őket. Ezen kívül a kipp-kopp a gesztenyegyerek meséi is jók bár szerintem kicsit hosszúak még egy ekkora babának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!