1 éves nagyfiút hogyan lehet fejleszteni?
1 hónapja már jár szépen. Felfedezi a világot, a zenét nagyon szereti, persze ha lát hozzá képet még jobb. Valami olyasmit tudnátok mondani, amit ilyenkor szoktak egy kisgyerekkel csinálni?
Tapasztalt anyukák, védőnők véleményére lennék nagyon kíváncsi.
A zene nagyon fontos a gyerkőcök értelmi fejlődésében is, így az háttérzajnak nagyon jó. Én nem erőltetném, hogy képet lásson hozzá. Szokja meg, hogy a zenét hallgatni kell!
Két lányom van (6,5 éves és 15 hónapos).Mindig szereti a pici a mondókákat -persze ami nem túl hosszú, mivel a figyelme még rövidebb -, szeret ki-be pakolni, könyveket nézegetni és ott figyelni, ahogyan anya megnevezi az állatokat és még a hangjukat is utánozza! :)
Tenni, venni a lakásban, amiben nem akadályozom (persze normál határok között). Szeret építőkockázni. Persze ezt úgy értsd, hogy én felépítem és ő nagyon nagy élvezettel dönti le újra és újra.
Szereti megtenni azokat a dolgokat amiket kérek tőle. (pl. hozd ide a cipődet, mert megyünk a tesóért a suliba.) Mivel a tesót látja írni, így neki is igénye van arra, hogy a ceruzával vonal szerűségeket húzzon. Mutasd meg neki és lehet, hogy tetszik neki (az első lányom sokkal később értékelte a papírra való írást, őt nem érdekelte!)
Még olyan sok mindent ne várj tőle és ne erőltess neki semmit.
Mindent mutass meg és magyarázz sokat neki.
szia
nem kell mindenképp"fejleszteni"-de adj neki minél több lehetőséget,hogy felfedezze a világot.nyugodtan nézzen körül bárhol,fogjon,kóstoljon,szagoljon-érezzen bármit,ami nem törékeny,balesetveszélyes-te pedig fűzz mindenhez megjegyzést.(igen-ez egy mentőautó-viszi a beteget a kórházba..stb) a felét még nem érti-de nyitott,befogadó lesz a világraminél több érzékszervet mozgatunk meg 1adott dolog megismerésénél-annál jobban megjegyzi,megismeri.sétáljatok sokat-ekkor is lát mindent.az én kisfiam is rettentő érdeklődő,azonnal "lecsap" egy új szóra-imádja a könyvtárakat-könnyen motiválható.te is készithetsz játékokat-formákat rajzolhatsz-de sose hagyd magára,amikor új dolgot fedez fel.
sok sikert-egy óvónéni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!