Miért nem fogadja meg a tanácsaimat, miért nem látja be hogy nem akarok rosszat?
Tényleg nagyon káros, amit a lányod művel.
Esetleg kereshetnél neki a neten olyan írásokat, videokat (rengeteg ilyen van, de ne fórumokat, meg laikusok által írt dolgokat keress, mert az nem elég meggyőző), ahol elmagyarázzák, hogy miért nem szabad siettetni a mozgásfejlődést, különösen az állást, járást, hogy miért káros a bébikomp, a vezetgetés, stb.
Itt van pl. egy cikk a bébikompról: [link]
És egy video a vezetgetésről: [link]
Ja! mondd meg neki hogy ne hasonlitsa a gyerekét máséhoz,és ez nem verseny hogy kinek a gyereke tud valamit hamarabb...vannak babák akik fél évesen állnak,de nem azért mert anyuka állitotta fel,hanem az a baba erősebb,mozgékonyabb,stb.
Fiam csak 15 hósan indult el,szerettem volna ha hamarabb,de igy is gondjai voltak a mozgásával,jártunk is gyogytornára.
De gyerek, mert a te gyereked! :)
Az első gyerekét meg mindenki elrontja valamilyen formában. Ebbe beleszaladtunk mi is, és ahogy körülnézek elég sokan.
Ha annyira problémásnak látod, próbáld meg kideríteni ki a védőnőjük, és konzultálj vele, mi a véleménye neki a dologról. Ő szakember abban is, hogy lehet, hogy más oldalról közelíti meg majd a dolgot, és a lányod jobban elfogadja majd tőle, mint tőled!
A komp 5 hónapos korban már elég megszokott. Nekünk az első fiúnk 1 évesen már stabilan járt, bár nem erőltettük. A második másfél évesen sem igazán akart még talpra állni. Mindkettő 20 körül van most, és a másodiknak volt (még néha most is van) gond a járásával...
Szóval szerintem vagy nyugodj bele, mert csak feszültséget okoz a lányod és közted, ráadásul nem tudod élvezni az unokádat, vagy a lányod által igénybe vett szakemberrel konzultálj - de titokban, ne a lányod előtt!!!
Igen ezeket mind elmondtam neki, hogy milyen gondok lehetnek később, meg hogy nézzen utána a neten is. Mindig mindenre azt mondja, de ezt már magától csinálja... szóval nem értem miért siettet mindent ennyire. Van egy barátnője, akinek 1 hónappal idősebb a lánya és úgy vettem észre mintha vele versengene. 7 hónapos volt az a kislány mikor egyedül felállt és akkor rögtön utána már a mi kicsikénk is "meg tudta" csinálni.
Egyébként 5 hónaposan normális a bébikomp? Olyan gyereknél aki még nem is tud ülni? Mert szerintem 5 hónaposan kevés baba tud még megülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!