Mennyi az esélye annak hogy asztmás legyen ha én is meg az apukája is az? Nekünk később alakult ki, nem kiskorban. Milyen tüneteket figyeljek?
Szia!
Én szénanáthás vagyok és illóolaj allergián is van. Tini koromban jött ki rajtam. Kisfiam fél éves volt mikor olyan furcsán vette a levegőt egyik délután. Mikor befelé szívta sípolt, hörgött. A frász jött rám. Rongyoltunk dokihoz, kaptunk kúpot vész esetére ha kruppos rohama lenne, meg Fenistil cseppet. Rohama nem lett szerencsére és 4 nap alatt a cseppek miatt elmúlt a hörgés is. Azóta csak néha csinálja, akkor adok neki a cseppből és kész. Ha majd nagyobb lesz elviszem leteszteltetni. Most 13 hónapos.
Mintha én írtam volna,csak nekünk kis korunkban jött ki,nekem 4 évesen ekcémából (hozzá társul a szénanáthám),páromnak ha jól emlékszem picit hamarabb(pedig születésünktől ismerjük egymást,ilyen nem tudni:S),neki pedig por allergia megy hozzá,emlékszem amikor mesélte mama amikor kicsik voltunk,hogy Nyu-m fél éjszakákon át kint ült vele az udvaron mert nem kapott levegőt szegénykém:(
Nekem terheléses neki allergiás asztmája van,az,hogy kislányunknál is kialakul én körülbelül 80-90%-ra teszem,de igyekszem csökkenteni az esélyeket,járok sóterápiára egy évben kétszer és ha kijön nála ha nem,másfél évesen viszem,mert ez nagyon jól kipucolja a tüdőt és erősíti is azt.Mást nemtudok tenni,ami biztos,hogy ha kijön neki is,akkor nincs az az isten amiért hagyni fogok,hogy ne sportoljon,mert velem is így rontotta el drága jó édesanyám és azt sem fogom hagyni,hogy nagyon szteroidos gyógyszert kapjon,mert ki fogja készíteni a tüdejét.
Amiket figyelj,zihálás,úgy veszi a levegőt mint Darth Vader,hamar elfárad(ez nagyon fontos) a többi meg majd jön magával.
Nálatok milyen fajta az asztma?És mi az ok amiért kijött?Mit mondott a doki?
Ada és Abigél:))
Akkor úgy vagytok mint én,jól van,vagyis nincs jól,de monom alényeg,hogy ne hagyd,h azt mondják ne sportoljon és vidd arec sóterápiára ha ne adj isten ki jön neki is,kérlek szépen a kicsi meg a ti érdeketekben is.Én voltam igaz egyszer 20x 60 perc és a tizedikre nyikkanás nélkül fellépcsőzöm...
Ada és Abigél
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!