Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Honnan tudom, hogy elkezdődik...

Honnan tudom, hogy elkezdődik a fogzás?

Figyelt kérdés

A 6 hetes kisfiam, folyton a nyelvével piszkálja az ínyét.

(Kidugdossa a nyelvét, mintha fagyizna. :)

Nagyon erősen cumizik, álmából is felébred erre.

Szerintetek ez már a fogzás jele?

Ha igen, akkor hogyan tudnék segíteni neki?!

2008. júl. 6. 10:46
 1/5 anonim ***** válasza:

6 hetes babákra még nem jellemző, de folyamatos nyálcsurgással járhat, emellett fájdalmas, ezért sírnak és ha hüvös rágóka van a szájukba kicsit nyugodtabbak. Nem hiszem, hogy nálatok ez van, inkább csak egyre jobban felfedezi a száját, nyelvét és játszik.

A fogzásra még egy pár hónapot várni kell legalábbis általános esetben.

2008. júl. 6. 10:57
 2/5 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom 6-8 hónapos korban jönnek ki az első kis szemfogak. (alul) Tehát én ezt már annak tulajdonítanám. Ha sokat sír és be van gyulladva az ínye adj neki hűtőből rágókát vagy kiskanalat. Ez csökkenti a gyulladást és a fájdalmat. Sok sikert!
2008. júl. 6. 11:04
 3/5 anonim ***** válasza:
Bocsánat, figyelmetlen voltam a 6 hetet 6 hónak olvastam véletlen. Ebben az esetben még bizots nem jön a fogacska. (előző h.sz.)
2008. júl. 6. 11:06
 4/5 anonim ***** válasza:
Az én Fiam is ennyi idős és ő most álandoan éhes és ujabban így jelzi.A nagykönyvbe is azt irják hogy dugdossa a nyelvét,ráncolja a homlokát akkor éhes és nem feltétlen rögtön sír hanem ezek a jelek után.
2008. júl. 6. 11:40
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem biztos hogy 6-8 hónaposan kezdődik a fogzás. Az én lányomnál 5 hetesen vettük észre a jeleket, a védőnő is megnézte és kiderült, hogy fogzik. 8 hetesen 10 hetesen kibújt az első fogacskája :). Inkább mutasd meg szakembernek, ha nem vagy benne biztos, és ilyen korban nem mindent lehet használni fájdalomcsillapításra, mert majdnem minden fogzásra használható dolog három hónapos kortól van :(.
2008. júl. 6. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!