Hogy fogjátok fektetni újszülött babátokat?
Az elsőt amint hasra fektettem és nem a mellkasomon akkor sírt... 4,5 éves és még mindig a hátán fekve alszik el :)
A második viszont csak hason fekve szeretett lenni.
Ugyanúgy, ahogy az első gyerekemet fektettem: hason.
Pedig a fiam koraszülött is volt, 35+4 hétre született. Volt légzésfigyelőnk, így nyugodtan tudtunk aludni. Most 3,5 éves, a mai napig hason szeret aludni.
Hugival most vagyok 38+5 hetes, úgy tűnik ő időre jön, őt is hason fogjuk altatni, de légzésfigyelőnk ugyanúgy lesz.
Szerintem ezt sok esetben úgyis a baba dönti el. Legalábbis nekem a szülésem előtt valahogy eszembe se jutott, hogy egy baba hason is alhat :) ... Most 3,5 hónapos, de életének csak a leges legelső éjszakáját töltötte háton, még a kórházban kiderült, hogy csak hason hajlandó aludni. :)
A kórházi második napot én is végig izgultam (első baba :) ), hogy jajj, bölcsőhalál, stb... de itthon már légzésfigyelő van, úgyhogy nyugodtan alszunk.
Amit a bukás kontra bölcsőhalálról írtál azzal teljesen egyetértek, ha háton van, még ébren is szokott csuklani, öklendezni mert visszajön egy kis tejecske. De szerintem ez se változtat sokan azon ha egy baba csak háton szeret aludni. Vigyázni kell, megbüfiztetni, stb. de had aludjon úgy ahogy szeretne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!