Baj ha 10 hónaposan nem tud még ülni?
11-es vagyok. Én is izgultam mindig, hogy meg fogja-e időre csinálni a különböző mozgásokat, ezért amit csak találtam elolvastam ezzel kapcsolatban. Én sehol nem találtam semmit arra vonatkozóan, hogy ülni mikor "kell". Minden másra (fej emelése, forgás, kúszás, mászás, kapaszkodva lépegetés) találtam konkrét hónapot, ameddig el kell kezdeni, de az ülésre nem. Sok baba csak mászás után ül fel, van amelyik csak állásból ül le. Ismerek olyat is, aki már hónapok óta ül, de még nem kúszik és nem mászik.
10 hónaposan gyakorlatilag a kúszás a követelmény (9 hónapos korig), a mászással kicsit előrébb is van, mert az ráérne 11 hónapos korig. Ez alapján szerintem nem valószínű, hogy bármi baja lenne, de úgyis látja havonta orvos és védőnő, ha aggódsz beszéld meg velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!