Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti mit tennétek a helyemben?...

Ti mit tennétek a helyemben? Antibiotikum 6,5 hónapos babának?!

Figyelt kérdés

Kislányom egy hete elkapott az egyik rokontól (valószínűleg) egy betegséget.

Folyik az orra, két napig lázas volt (38,5), de napok óta már hőemelkedése sincsen. Az orrfolyás javult, de tegnap elkezdett köhögni. Az sem vészes, napi 3-4 alkalommal jön csak rá. A hangulata jó, enni eszik, bár picit kevesebbet, mint eddig.

Általában aludni is tud, persze vannak napok, amikor nem úgy sikerül, mert felébred a köhögésre vagy arra, hogy tele az orra.

A köhögés miatt ma elvittem gyerekorvoshoz, aki köptető szirupot, valamint Ospen nevű antibiotikumot írt fel. A tüdeje szép, tiszta, viszont a torka piros.

Nem tudom, hogy mi legyen. Ilyen enyhe tünetekkel nem ártok-e többet vele, ha antibiotikumot adok neki napokig? Viszont, ha meg nem kezelem, akkor rosszabbodhat az állapota?!

Ti mit tennétek, ha a helyemben lennétek?

2013. okt. 9. 11:30
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a tanácsot. Megfogadtuk, beadtuk neki, holnap fejezzük be a kúrát a babámnál és visszük vissza az orvoshoz ellenőrzésre.

Szerencsére már péntektől alig folyott az orra, szóval szerintem az antibiotikum nélkül is meggyógyult volna, de nem mertem a véletlenre bízni. :)

Egyszerre kapja a probiotikumot is, így talán megússzuk panasz nélkül az egészet. :)

Köszönöm még egyszer nektek.

2013. okt. 14. 10:23
 12/12 anonim válasza:
Az en babam 10 hetessen kapott el egy virust nagyon kohogott meg taknyos volt.Eloszor en is probaltam mindent begozoltem a furdoszobat oda beulltem vele kentem a mellkasat hatat mentolos kremmel stb.De sajnos semmi se nem segitett.Ugyhogy a vegen nekem is antibiotikumot kellett adjak neki.Es hozza kell tegyen en nagyon gyogyszer ellenes vagyok de a doki azt mondta az eros kohoges miatt meg aszmas is lehet ga nem adom neki.
2014. jan. 20. 05:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!