1 éves baba hány kg kell, hogy legyen? Orvos azt mondta, hogy babám éppen a határon van, kicsit alultáplált.
Egész nap eszik 2-3 üvegnek megfelelőt?
Mert az kevés.De nyilván nem tudod beleeröltetni a többet,ha nem kell neki.
Egyébként nem kell 2x főzeléket ennie,mit ahogy egyik hozzászóló írja.Lányom is 1 éves,80centi és 10kiló+.3400al született.És én azt hallgattam mindig,hogy nagy...
Én reggelire szendvicset adok neki kakóval/tejjel/vízzel.Tízórai gyümölcs.Ebéd főzelék és nem mindig husis pl.Uzsira kap joghurtot/kefírt és vacsira tápszert tejpéppel vagy sinemillel.
Csak az ebédre eszik 2-3 NAGY üvegesnek megfelelőt, vagyis a 0,5 l-es turmix alja majdnem mindig tele van, és azt megeszi. Ma reggel pedig csináltam neki tejbegrízt, igaz abból nem sokat evett (2,8%-as tejet bevezetem neki), ezért adtam még neki sajtot és kiflit. Azt is csak csócsálgatta, de nem sokat evett belőle. Viszont a tízórait jóízűen megette, túrókrémet (fél doboz activia, egy nagy maroknyi túró, egy egész körtével, keksszel). Most alszik a drágám. Gyönyörű, nem vékony egyáltalán, pont tökéletes, formás baba. Olvastam, hogy van akinek kisebb súlyú, mégis egészséges, boldog babák. És ez a lényeg! Jövő héten viszem oltásra, és akkor megbeszélem rendesen a dokival, mert most sajnos köpni-nyelni nem tudtam, mikor mondta, annyira ledöbbentem. Szerintem nem szabad ilyen könnyelműen dobálózni ezekkel a szavakkal, hogy "alultáplált". Ezt el fogom mondani!
Utolsó anyukától kérdezem: te melyik tejpépet adod a babádnak? Én a 8 hótól valót adtam eddig (reggel sztracsatellás, estére a jó éjszakát változatát). Lehet ez már nem elég tápláló egy 1 évesnek?
- Lányom is 1 éves,80centi és 10kiló.
Neked azt mondták, hogy nagy?
De hát az én fiam 1 évesen 9,3 kg és 79 cm. Alig alig különbözik a tiedtől. Ezt végképp nem értem. Megnéztem a táblázatot, mi szerint a minimum súly 1 évesen 8,8 kg. Az én fiam nem a határán van, hanem fél kg-al több is.
Én kisfiam 3050grammal született és 8780gramm volt 1évesen és 76cm. (most 20hónapos és kb 85cm és 11kg)
Ő is kicsit vékonyka volt- azaz inkább úgy mondom, hogy nem ilyan kis hurkáscombú mint az átlagos kisbabák.
A másik fiam 3800grammal született és ő 77cm és 9200gramm volt egy évesen.
Szerintem tökéletes a súlya a kisfiadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!