9 hós baba hőemelkedés, láz? Nagyon aggódom, mit csináljak?
Kisfiam egy hónapja jár bőlcsibe, azóta volt hasmenés egyszer, de átment rajta. Pár napja taknyos. Fújunk az orrába, szívjuk orsziporszival.
Az egész úgy kezdődött, hogy tegnap éjjel 3 és 6 között szinte végig keservesen sírt, kapott is fájdalomcsillapítót. Reggel nem látszott, hogy bármi baja lenne. Ma délután aludtunk egyet együtt. Már a bölcsiben is aludt másfél órát, aztán velem együtt hármat. Ötkor kelt fel és tűz forrónap éreztem. Nagyon be volt öltöztetve, meg nyakig nagytakaróval betakarva, meg hozzám bújva. Megmértem homlok-és fülhőmérővel a lázát, 37,5-öt mutatott. Kíváncsiságból a homlokmérővel megmértem a lábán, mert ott éreztem a legmelegebbnek, és 38, 2-t mutatott. De máshol mindenhol 37,2 és 37,5 között. Jó kedvű volt, játszott. Megetettem, jó étvággyal sokat evett, aztán lementünk sétálni. Már fél 7-kor iszonyatosan nyűgös lett és el is aludt a babakocsiban, aludt megint majdnem egy órát. Hazajöttünk, felébredt és megint csak sírt, és nem csinált semmi mást, csak ült az ölemben erőtlenül, fejét a mellkasomra hajtotta és félig csukott szemmel bambult, néha felsírt. Már majdnem egy órája letettem aludni, azóta alszik (pedig csak 9körül szoktunk fektetni). A lázát akkor is mértem homlokon, de normális, 36,5 volt, és nem is éreztem melegnek annyira.
Most olvasom minden fórumon, hogy mennyire megbízhatatlan ez a hőmérő, de nincs itthon másmilyen. Még régebben vettünk egy sima digitálisat, de az aztán tényleg hatalmas marhaságokat mért, kidobtuk. Most nagyon aggódom, mi van, ha lázas, éjszaka valami baja lesz, felszökik neki.
Mit csináljak?
Köszönöm a válaszokat
Lehet kapni analóg lázmérőt ami ugyanolyan pontosan mér, mint a régi higanyos, csak ebbe már gallium van.
Én a kezdetektől ezt használom, hónaljban is szuperül meg lehet mérni vele a csecsemő lázát.
A homlok és fülhőmérők ellenben egy kalap sz*rt se érnek.
Szia, nincs nalatok ugyelet? Oket meg fel tudod hivni, elmondani a torteneseket, es megbeszelni veluk, hogy mi a teendo. Vagy a haziorvos nem jon hazhoz?
Holnap irj, ha tudsz, hogy hogy van a kicsi babad. Jobbulast!
38 fölött kell csak lázat csilapitani alatta hülyeség mert az náluk nem láz.....
Tedd be a babakocsiba és menj el a patikába egy digitális lázmérőért mérde meg popsiba és vonj le fél fokot. Ha 38 fölött van levonással együtt akkor adj neki gyogyszert, amugy nem kell tömni vele. Ha legközelebb ilyen van h az anyai ösztönöd megsugja h vmi nincsen rendben vele akkor vidd dokihoz.....inkább legyen felesleges kör minthogy baj legyen. Amugy a foga nem lehet a ludas?? Mondjuk a bölcsi miatt esélyes h vmi nyavaja. Mindenesetre én otthon tartanám egy két napot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!