4,5 kilós baba kicsi 3 hónaposan?
Kislányom 2,7 kiló 53cm-rel született. Anyatejes és már 1 hónapos kora óta nem mérem, úgyhogy nem tudom, hogy pontosan mennyit eszik, de tegnap a dokinál csak 4,5 kilót mértek. 30-án volt 3 hónapos.
Amúgy nagyon jó alakú kis baba, 60cm most és teljesen kiegyensúlyozott, vidám, jól is szopik szerintem. Az éjszakát kb. 1 hónapja teljesen átalussza. 20:00-06:30ig pontosan végig alszik.
A doki mondta, hogy kínáljam tápszerrel, de én 6 hónapos koráig kizárólag szoptatni szeretném. Próbáltam már "tömni" és mindkét mellből szoptatni, de csak egy nagy bukás lett a vége. Cumisüvegből meg nem is tud inni egyáltalán.
Én annyira nem is aggódnék, de a férjem persze kibukott, hogy "éhen fog halni a gyerek"...
Mit gondoltok? Teljesen befrászoltam már én is :(
A doktornő elmondja, hogy kis súlyú, mert ez a dolga. Van több táblázat a neten, megnézheted te is [link]
Mivel ők tendenciákat, súlygörbéket néznek, fel kell hívnia a figyelmed erre. Az lenne a rossz szerintem, ha a dokid és a védőnő nem szólna.
De! A gyermek, ha kiegyensúlyozott, mosolygós, akkor nagy valószínűséggel minden rendben van.
Én azért heti/kétheti mérést iktatnék be ilyen esetben, (természetesen hivatalosan Védőnőnél, dokinál), hogy megnyugodjak, minden oké, nincs semmi baja.
Igen, viszonylag tág határok között mozog a normális súly a babáknál. Végülis közel 2kg-mot hízott 3hónap alatt, az azért jó.
Nekem kisfiam 2,6kg-mal született, 1hósan 3450gramm, 2hósan 4600gramm és 3hósan 5800gramm volt. Az első 3hónapban nagyon hízott, utána még fél évig gyorsabban, utána már kevesebbeket, de jó súlyban volt. 1évesen 9kg volt. HOzzá képest kisebb a babád, de hát ez is normális!
A lényeg, hogy kiegyensúlyozott legyen, egyen aludjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!