10 hónapos babának lehet már tehéntejjel tejbegrízt főzni?
Lehetni lehet, mindent lehet.
Csak 1 éves kor után tehéntejet adni nem ajánlott. Tök mindegy, hogy simán adod vagy grízt csinálsz belőle, a tehéntej attól még tehéntej. És rendes adag tejből főzöd, nem úgy van, mint a tejtermékek, hogy csak kis mennyiségben tartalmaznak tehéntejet. Tehát tök mindegy, adsz 3 dl tejet a gyereknek, vagy főzöl 3 dl tejből grízt.
És nagyon hízlal 1-es??? Mióta kell egy fejlődésben lévő normál babát-kisgyermeket diétáztatni?
Ilyen kicsinek én nem adnék és nem is adtam tehéntejet.
Egyik orvosunk sem javasolta.
Én nem adok két éves koráig biztos, de lehet, hogy 3 is lesz mire kap!
A mi dokink azt mondta, ha tehéntejjel szeretném itatni, keressek más orvost! De, ha nem mond ilyet akkor sem adnék!
Régen lövésük sem volt, hogy milyen ártalmas lehet egy baba fejlődő emésztőrendszerének a tehéntej!
Akkora adag fehérje mennyiségre ami a tehéntejbe van nincs szüksége egy kisbabának! Az a kisborjúnak való! :-)
Kedves 3-as Nem diétáztatni kell,csak a gríz olyan zsír réteget képez a kisbabán ami egészségtelen.
Nagyon sok az elhízott kisbaba.
Itt le van írva,hogy igen is figyelni kell a baba súlyát és táplálékát,különben beteg,körvér és csúnya lesz akit az óvodába már elkezdik csúfolni és az égész életére kihat. Aztán majd jöhet a nevelési tanácsadó meg mindenféle huzavona. És mind miért mert a kisgyereket nem tanították meg a helyes táplálkozásra.Ilyenekből lesz az anorexiás beteg vagy a pizzás ,hamburger táplált gyermek.
Érdemes végig gondolni,hogy mit is csinálunk a gyermekeinkkel a rossz táplálkozáshoz való hozzá szoktatáshoz.
Csak 1-et linkeltem be a sok közül, ami a netten van erről szó! Érdemes utána nézni!
És nem itt csesztetni a másikat!
A 3 -asnak!
A tehén tejet már akkor is adták a babáknak,ha nem volt más tápszer.Hígítani kellet 1/3-2/3 arányban.
Sajnos a nagyobbik fiam is 10 hónaposan már kapott tejet és képzeld 27 éves egészséges felnőtt férfi lett!
Én pld. 3 hónaposan kaptam a tehén tejet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!