Bevezethetem a bolti tejet 11 hónaposnak, ha már nem hajlandó tápszert inni?
Idézem:
"Hogyan vezessük be a tehéntejet a kisded étrendjébe?
1. Ha anyatejet kap:
Ha a kisded már csak reggel és este szopik, és kevésnek bizonyul a tej, akkor mindenképpen szoptatás után kínáljuk meg eleinte 30 mg forralt enyhén melegre lehűtött tehéntejjel. Amelyik baba nem ismerte a cumisüveget, ott érdemes a pohárból való itatást minél előbb elkezdeni, hogy ezzel majd már ne legyen gond. Ha egy-két nap után sincs kiütése, ekcémája, hasmenése, nyugodtan lehet adni a dupláját, aztán ebben az ütemben haladva emelni az adagot, amíg szükség van rá. Egy kisdednek átlagosan 2-3 dl tejre van szüksége kétszer egy nap, és ennyit általában szívesen is fogyasztanak.
2. Ha tápszert vagy junior bébiitalt kap:
Szintén 30 mg forralt hűtött tehéntejjel kezdjük, amit az annyival kevesebb mennyiségű tápszerhez keverjünk átszűrve. Aztán ha nincs gond, szépen lehet emelni az adagot, míg el nem érjük azt az adagot, hogy a tápszerre már nincs szükség.
Fontos, hogy az átszoktatást eleinte mindig csak egy étkezéssel kezdjük."
16-os vagyok.
Azért egy védőnői oldalról másoltam be, mert kiváncsi vagyok ezt a választ is lepontozzák-e. :) Ez most nem saját, hanem hozzáértő válasza! :)
Egyébként üdv a lepontozónak és legyen szíves fejtse már ki a saját véleményét, mit csinál itt mindenki rosszul!
Mit kell ezen ennyit vitázni mindenki úgy csinálja ahogy akarja,de a bolti dobozos tejet nem kell forralni mert az már hőkezelt csak a zacskósat kell.
Én dobozosat adok a fiamnak 3,5 et nekik ez a legjobb minnél zsírosabb és nem hígítottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!