Miért van erős szájszaga tízhónaposomnak?
Már pár hónapja tart, azóta kibújt négy foga, amit napi háromszor sikálok neki. Javult egy kicsit, de még mindig erős. Kifejezetten a szája büdi. Az ínyét is kéne tisztítanom? Abban sem vagyok biztos, hogy nem a gyomrából jö-e a szag, mert a fogmosással javult egy kicsit a lehellete. Apósom szerint túl sokat etetem, és nem tudja rendesen megemészteni a kaját, ezért erős a szájszaga. De 11 kg és 81 cm, egyáltalán nem kövér és jól eszik. Sőt ha elfogyott akkor sír, hogy adjak még. Ritkán elcsábulok és adok neki egy babakekszet, de napi négy a max megengedett, szóval még csak nem is nassoltatom. Szerintetek mitől lehet? Nem acetonos a szájszaga, hanem csak olyan, mint aki három napja nem mosott fogat.
Előre is köszi!
Kiderült valami már kedves kérdező?
Egyébként tuti, hogy valamilyen betegsége van, aminek nincs más tünete, csak a rossz lehelet. Nem normális dolog, valamilyen kór állhat a háttérben. Az én gyerekemnek is csak akkor büdös a lehelete, ha beteg. :-(
Korához képest elég nagy a babád, azt kell, hogy mondjam. Persze minden gyermek más. Átlagosan egy 10 hónapos 9 kg körüli, és 70 cm.
Írd meg majd, hogy mi lett, kíváncsi vagyok!
Remélem, megoldódott/megoldódik!
Megkérdeztem a védőnőt meg a dokit is. Azt mondták, hogy ne fogkefével mossam a fogát, hanem egy gézlappal töröljem át az egész száját belül, szilárdak után. Megtettem, sokat javult a helyzet, mondhatni most már egészen jó illatú a lehellete. :) Szóval hála az égnek nem betegség volt az oka, hanem a lepedék a szájában.
Köszönöm az érdeklődésedet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!