Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 13 hónapos kislányom nem...

13 hónapos kislányom nem mászik Baj?

Figyelt kérdés
10 hónaposan kezdett el menni,ezóta egyedül megy rendesen,nem kell a kezét sem fogni.Persze azért vigyázom.Most kezdi próbálgatni a mászást,négykézlábra áll,kúszik előre hátra,felül,feláll egyedül.Csak fura hogy nem akar mászni.
2013. szept. 27. 11:12
 1/8 anonim ***** válasza:
Előbb kellett volna másznia, aztán járnia.
2013. szept. 27. 11:16
 2/8 anonim ***** válasza:
A kúszás, mászás az ellentétes mozgás miatt mind a két agyféltekét erősíti. Ha ez kimarad, akkor ezeknél a gyerekeknél később diszlexia, diszgráfia stb.jelenhet meg. Ereszkedj te is négykézlábra, próbálj neki segíteni, hogy ő is csinálja. Ha már megy neki próbáljatok olyan játékokat játszani, ahol mászni, kúszni kell. Pl. Csinálhatsz akadálypályát, versenyezhettek, hogy ki éri el előbb a kitüzött célt.
2013. szept. 27. 11:57
 3/8 anonim ***** válasza:

az nem baj, hogy most nem mászik, ennyi idősen már nem is kell, viszont az baj, hogy nem is mászott, ha jól értem, teljesen kihagyta.

igazából az orvosnak 10 hónapos korában tovább kellett volna küldenie titeket, ezért vannak a státuszok. nem is értem miét nem tette meg.

szerintem vidd el dévényeshez. nem kell sokáig járni, 3-4 alkalom elég, de ő tud olyan tornát amivel ki tudja váltani a mászást.

az meg azért fontos, mert az ellentétes kéz-láb használata indítja be az agy ellentétes féltekek kapcsolatát. ami persze nem csak a mászástól indul be, de ez a legbiztosabb, ezért mondják, hogy baromi fontos.

szóval ezért tanácsolom, hogy vidd el tornászhoz, azt a biztos ha ő beindítja ezt az agyában, akkor biztos nem lesz probléma később

2013. szept. 27. 12:39
 4/8 anonim ***** válasza:
Igen, nagy baj, hogy a felállást és menést nem előzte meg szabályos!!!! mászás de legalább kúszás. A mozgásoknak egymásra kell épülniük, mint az agy, mind a szervrendszer (gerinc, lábak) tekintetében, mert a hát és gerinc a mászás közben erősödik, e nélkül később több mozgásszervi problémája is lehet. Az agyi funkciók tekintetében már leírták, a szabályos mászás kúszás az egyetlen lehetősége a két agyféltekének az összehangolt működésére....talán Dévény módszerrel még lehet segíteni, de keserves lesz, amelyik gyerek már régóta felfedezte függőlegesen a világot, nehéz térdre kényszeríteni. Sürgősen el kellene vinned, mert a diszes problémák, tanulási zavarok fokozottan előfordulhatnak sajnos. Azon csodálkozom, hogy sem védőnő sem gyerekorvos nem hívta fel erre a figyelmedet. A nagy mozgások esetében kb 2 hónap az ugrás, ha két hónapon belül nem következik be váltás: kúszás elhúzódik, akkor segítség kell. A fiam 9 hónaposan kezdett kommandózva kúszni, nem szabályosan, de másfél hónap után vittem és meg kellett tanítani szabályosan mászni. Hát nem volt egyszerű. 3 hét alatt 3 Dévény tornán és napi 3-4x otthoni gyakorlással sikerült. 15 hónapos, most kezdett csak 1 kézzel kapaszkodva menni, most kéri, hogy vezessem, de eddig 1 métert nem vezetgettem.
2013. szept. 27. 13:07
 5/8 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam is most kezdett el mászni ő is 13 hónapos. Nekünk azt mondta a doki az a lényeg hogy másszon eddig kúszott meg felállt a bútorok mellett most vezetgetem a kezét. Nekem van ismerősöm akinek hamarabb állt fel a gyereke mint hogy kúszott volna és kitűnő tanuló. Szóval nem minden gyerek mozgásfejlődése olyan mint a nagy könyv..
2013. szept. 27. 13:45
 6/8 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

Ne vezetgesd a babádat, ha akar megy magától. Ezt ugyanúgy nem szabad, ahogy ültetni sem :(

Egyébként az orvos védőnő munkájából kiindulva, nálunk előre ki vannak töltve a státuszlapok :( Nekem nem volt gond,mert mindent hamarabb csinált a lányom, de nem tudom,akinek nem az mert e szólni :(

Egyébként valóban előbb kúszni mászni kellett volna neki. És nem törvényszerű ugyan, de nagyobb eséllyel fordulnak elő azok a problémák ilyen gyermekeknél amit már fentebb említettek. Másszál vele te is, ösztönözd valahogy. És mutasd meg tényleg szakembernek !

2013. szept. 27. 14:30
 7/8 anonim ***** válasza:
5-ös, a te gyereked kúszott és a lényeg az átlós kéz és lábmozgáson van. A kérdező gyermeke nem is kúszott. Nem törvényszerű, de orvosilag bizonyított, hogy nagyobb eséllyel kerülnek ki diszes gyerekek. Ha 3 hét alatt időben!!! orvosolható a probléma, akkor miért is kellene megvárni, amíg kiderül lesz-e tanulási nehézsége? Amikor már nem lehet megoldani, csak javítani?
2013. szept. 27. 14:40
 8/8 anonim ***** válasza:
Gondolom felállás elött kellett volna másznia. De próbálj meg venni azt a játék csőalagútat és mászasd, hátha belejön.
2013. szept. 27. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!