Tej bevezetése. Hogyan? Melyiket?
11.5 hónapos. 1 évesen tervezem a tej bevezetését. Melyik a legjobb nekik? Kell forralni? Hogy adjam?
Már evett olyan palacsintát pár falatot, ami tejjel készült, attól nem lett semmi baja.
Esetleg már kipróbálhatom a tejet vagy várjam meg míg 1 éves lesz?
Én másfél éves kortól adtam neki.
Előtte már vagy 2 hónappal úgy csináltam a tápikat, hogy tettem bele tejet is. Arányosan csökkentettem a tápik adagjait, és emeltem a tejadagot. Ekkor még forraltam a tejet. Mikor már hetek óta sima tejet ivott kakaónak, vagy kávénak,és nem volt gond, onnantól a forralást is elhagytam, csak mikróban melegítem egy kicsit langyosra.
Normál 2,8-as tejet vettem, nem tartósat. Rendes dobozos, vagy zacskósat.
Én 11hós korától adok neki,most lesz 1éves majd.Én zacskós vagy dobozos(nem tartós tej) 2,8-3,5 %-ost veszek és ezt öntöm neki fel vízzel még.3-4naponta kapott eddig.Ha tejbegrízt kapna,ahhoz nyilván forralom a vizes tejet,de reggeli mellé,akkor csak felöntöm vízzel.
Persze a krumplipürét is eszi már tejjel,abba se forralom fel.Nálunk a 20%-os tejföl okoz gondokat ahogy látom,de lehet nem is az,hanem más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!