Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kényelmes a babának a kenguru?...

Kényelmes a babának a kenguru? Mikortól szabad belerakni a babát?

Figyelt kérdés
2008. júl. 4. 07:43
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Van olyan kenguru (pl. a ktős kenguru), amiben pár hetes kortól lehet a babát hordozni. Lábait kilógatva csak 3 hónapos kor után lehet. Hordozókendőben is lehet pár hónapos kortól hordozni a babát!

Jó babázást!

2008. júl. 4. 09:04
 2/6 anonim ***** válasza:
Nekünk 6hetes csipőszürésen javasolták 2hónapos kortól a kengurút mivel kisfiam kötött csipővel született.
2008. júl. 4. 09:52
 3/6 anonim ***** válasza:

Az első író rosszul tudja,a hordozó kendőbe már egy hetes kortól simán lehet vinni a babát.Van kifejezetten erre egy megkötési mód.Fektetve viszik benne a babát és ergonómikusan teljesen kényelmes a piciknek.Amire ő gondol sztem az az ülő pózició amit tényleg csak nagyobb babáknál szabad alkalmazni-1-2hónaposaknál...

Amúgy van olyan kenguru amit el tudsz fektetni,bár sztem iszonyat drága a brendonban láttam,nem biztos,hogy hosszu távon praktikus.Sztem a kendő jobb.Amúgy szoktak csinálni hordozó kendő tanfolyamot is kb 500ft,sztem érdemes elmenni rá én is voltam,mert nekünk is ez van.www.bababolt.com-on érdeklődhetsz ha érdekel..

2008. júl. 4. 11:25
 4/6 anonim ***** válasza:
Pont tegnap vettem meg a kengurut a babámnak a Brendonba, de az olyan amit már újszülött kortól lehet használni, vagy 3600g súlytól és abból is lelóg a lába. Mi most vagyunk három hetesek és én ma ki is fogom próbálni. Már szinte mindegyiket lehet újszülöttkortól használni, egy -kettő volt csak olyan,amit csak pár hónaposan, de ezek az infók a csomagoláson rajt vannak. Persze én csak a Brendonosakról tudok nyilatkozni, én csak ott néztem körül. Remélem tudtam segíteni!
2008. júl. 4. 14:02
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Látom, már régebbi kérdés, de válaszolok, hátha idetéved valaki...

A legtöbb kenguru nem egészséges a babának, mert nincs megfelelően alátámasztva a popsija, csípőből lóg a baba lába. És a legtöbbnek merev a háta, ami azért nem jó, mert a baba gerince "C" alakú, és nincs szükség arra, hogy mesterségesen ki legyen egyenesítve.

A legtöbb kengurunak nincs derékpántja, nem simul elég szorosan a baba a hordozójához és túl alacsonyan van, ennél fogva a hordozó személynek sem túl kényelmes, mert a baba gyakorlatilag csak a vállán "lóg".

És a legtöbb kenguruval ajánlják a kifelé hordozást, pedig ez a lehető legrosszabb hordozási mód:

- így is csípőből lóg a baba lába

- a kifelé hordozás homorításra készteti a babát, ez nem túl jó a gerincének

- lelkileg sem biztos, hogy jó: ha a baba megijed valamitől, nem tud a hordozójához bújni

(itt olvashattok erről bővebben: mamami.hu/kifelene)

DE!

Vannak megfelelő hordozók, amik biztosítják az anatómiailag megfelelő tartást: enyhén felhúzott térdek, terpesztartás. Ilyenek pl. a hordozókendő, mei tai vagy csatos hordozó. Ezekben általában elől, csípőn és háton lehet hordozni. 7-8 kilós babát már ajánlott háton hordozni, mert egy ekkora babát már megterhelő elől hordozni, ugyanis az ember háton hordozásra termett (és ez nagyon jó alternatívája a kifelé hordozásnak, mert a baba így kilát).

Egyébként sok kenguru nem kényelmes a babának (a nem megfelelő tartás miatt), és sok baba sír benne, nem szereti...

Egy kis olvasnivaló a témáról:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Bocsi, hogy hosszúra sikeredett, de remélem segíteni fog valakiknek! :)

2011. aug. 14. 23:47
 6/6 anonim ***** válasza:
köszi :) igy 3 évvel később..
2014. ápr. 11. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!