Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 13 hós bébikétek miket kap...

13 hós bébikétek miket kap uzsira? A reggeli és esti tápot mikor sikerült kiváltani és mire?

Figyelt kérdés
Szépen eszeget már darabos kajákat is (8 foga van, örlő még nincs), de pl. vajas kenyérből is csak 8-10 falatot, ami nála nem mennyiség. Utána simán bepuszilja még a 300 ml-s tápot. Szeretném már, ha nem ez lenne a reggeli-esti menü vagy még korai neki másban gondolkodni?
2013. szept. 23. 14:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
13 hónaposan gyümölcsöt vagy szendvicset evett a fiam uzsonnára. Reggeli és vacsora tápszer volt. Most 15 hónapos, már vacsorázik velünk és alvás előtt iszik még 260 ml tápszert. Mostanában szeretném az esti tápszert leváltani tejre.
2013. szept. 23. 14:40
 2/11 A kérdező kommentje:
A tejet mikor kezdted?
2013. szept. 23. 14:43
 3/11 anonim ***** válasza:
Kb. 13 hónapos korában. Kakaónak issza reggel.
2013. szept. 23. 14:45
 4/11 anonim ***** válasza:

3 éves korig a napi 500 ml tejalapú kaját ajánlják a kisgyerekeknek, tehát akkor napi 2x minimum célszerű adni neki még tejet, tápszert, kakaót és társait.

Az én lányom 1,5 éves, de nálunk még mindig az a rutin, hogy reggel ébredés után megkapja a 2,5 dl kakaóját és után még kap szilárd reggelit, amennyi jól esik, kis vajaskenyér, de nem eszik belőle sokat. De ez szerintem egyáltalán nem baj. Majd kicsit később szokott kérni egy kis gyümölcsöt tízóraira. Ebédet már azt eszi, mint mi 1 éves kora óta. Uzsira gyümölcsöt, joghurtot, túróhabot eszik, esetleg egy kis kekszet, kölesgolyót mellé. Vacsora szintén valami szilárd, péksütemény, felvágott, ezt kb 1 órával fürdés előtt. Fürdés után még mindig megkapja a 2,5 dl tejcsit lefekvés előtt.

És annak ellenére, hogy a reggeli mellé csak pár falatot eszik, ennek ellenére 15 kg és 90 cm...szóval nem sovány :) Minden baba annyit és abból eszik, amennyire szüksége van. Szerintem emiatt ne aggódj, ennyi idősen ez teljesen normális szerintem... Semmivel nem jobb, egészségesebb, ha a tej helyett sok kenyeret eszik...sőt...

2013. szept. 23. 14:49
 5/11 anonim ***** válasza:
Enyém 1,5hét múlva lesz 12hónapos. Ő már 6hós korától csak vacsira kapott tápszert,mivel nem kérte máskor.Ő 10hós korától vacsira is már a tápszerbe tejpépet vagy sinemilt kap és kanállal,mert nem fogadja el az üveget.Elvileg nem kell már 12hó után a tápszer,de szerintem nem baj ha ezt issza a vacsora mellé,nem árt az biztos. Tejet vizezve kap már néha,de csak 11hós korától.A tejbegrízt is vizezett tejbe kapja ( 2,8-3,5 %-os tej).Enyém betol egy egész szelet kenyeret is két szelet párizsival rajta.4foga van,úton még kettő,de harap már simán ezekkel.Kenyeret(belsejét persze),banánt,körtét,aztán elnyomkodja.
2013. szept. 23. 14:50
 6/11 anonim ***** válasza:

5.vagyok

És persze gyümölcsöt,főzeléket,tejterméket is kap minden nap.Joghurt,kefír leginkább.Gyüminek meg banán,körte,vagy ami épp szimpatikus nekem a boltba kinézetre és árban is.

2013. szept. 23. 14:53
 7/11 A kérdező kommentje:
1,5 évesen 15 kg nem semmi. Nekem a 4 évesem nincs annyi, mondjuk az eléggé kis ropi lábú. :)
2013. szept. 23. 14:55
 8/11 anonim ***** válasza:
41%
13 hónapos már nem "bébike", hanem kisgyerek...
2013. szept. 23. 15:02
 9/11 A kérdező kommentje:
Én a 4 évesemet is szoktam bébikének hívni, tudod, ez egy becéző szó is lehet.
2013. szept. 23. 15:21
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

most meglepődtem :)

azt, hogy mikor váltsuk ki a reggeli-esti tejet/tápit rendes kajára, szerintem csak az első gyerekesek szokták megkérdezni.

4 évesed már nem iszik??? enyém is 4 éves, még minden reggel-este kakaózik.

nem váltjuk ki ezt a 2 étkezést, hanem csak pótoljuk. egész iskolás korig vagy amíg elfogadja marad.

tej, majd reggeli, este meg vacsi, majd tej.

ne váltsd ki, szüksége van még rá

2013. szept. 23. 17:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!