13 hós bébikétek miket kap uzsira? A reggeli és esti tápot mikor sikerült kiváltani és mire?
3 éves korig a napi 500 ml tejalapú kaját ajánlják a kisgyerekeknek, tehát akkor napi 2x minimum célszerű adni neki még tejet, tápszert, kakaót és társait.
Az én lányom 1,5 éves, de nálunk még mindig az a rutin, hogy reggel ébredés után megkapja a 2,5 dl kakaóját és után még kap szilárd reggelit, amennyi jól esik, kis vajaskenyér, de nem eszik belőle sokat. De ez szerintem egyáltalán nem baj. Majd kicsit később szokott kérni egy kis gyümölcsöt tízóraira. Ebédet már azt eszi, mint mi 1 éves kora óta. Uzsira gyümölcsöt, joghurtot, túróhabot eszik, esetleg egy kis kekszet, kölesgolyót mellé. Vacsora szintén valami szilárd, péksütemény, felvágott, ezt kb 1 órával fürdés előtt. Fürdés után még mindig megkapja a 2,5 dl tejcsit lefekvés előtt.
És annak ellenére, hogy a reggeli mellé csak pár falatot eszik, ennek ellenére 15 kg és 90 cm...szóval nem sovány :) Minden baba annyit és abból eszik, amennyire szüksége van. Szerintem emiatt ne aggódj, ennyi idősen ez teljesen normális szerintem... Semmivel nem jobb, egészségesebb, ha a tej helyett sok kenyeret eszik...sőt...
5.vagyok
És persze gyümölcsöt,főzeléket,tejterméket is kap minden nap.Joghurt,kefír leginkább.Gyüminek meg banán,körte,vagy ami épp szimpatikus nekem a boltba kinézetre és árban is.
most meglepődtem :)
azt, hogy mikor váltsuk ki a reggeli-esti tejet/tápit rendes kajára, szerintem csak az első gyerekesek szokták megkérdezni.
4 évesed már nem iszik??? enyém is 4 éves, még minden reggel-este kakaózik.
nem váltjuk ki ezt a 2 étkezést, hanem csak pótoljuk. egész iskolás korig vagy amíg elfogadja marad.
tej, majd reggeli, este meg vacsi, majd tej.
ne váltsd ki, szüksége van még rá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!