Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az anyám azt akarja, hogy ne...

Az anyám azt akarja, hogy ne szeresse a kislányom az édesapját?

Figyelt kérdés
Párommal van egy másfél éves kislányunk, szüleimnél lakunk még egyenlőre (tetőtérben), mert tavasszal kezdjük az építkezést. Mióta megszületett a kicsi, látom hogy anyu olyan más lett a párommal. Látom anyun, hogy nem tetszik neki, ha apa hoz valamit a kicsinek, ha együtt játszanak, ha felveszi, megöleli. Ha emlegeti hogy apa, akkor anyu csak úgy oda szól neki, hogy "jól van már apád dolgozik". Olyan keveset van itthon apa, és így csak este jut idejük egymásra, sőt mostanában azt vettem észre, hogy a kislányunk jobban kezdett ragaszkodni az apjához mint eddig. Tegnap este fürdés előtt játszottak, aztán kérdezte apa a kicsitől, hogy együtt fürödnek-e. Erre anyámon láttam teljesen felhúzta magát. Aztán volt egy kis hiszti fürcsi előtt, mert nem akart vetkőzni, nem hagyta hogy én vetkőztessem, csak apának engedte, aztán csak apa vihette a fürdőbe. Erre anyu meg is jegyezte a páromnak, hogy nem jó ez így mert ő ellenem neveli a kislányt, mert ha én egyszer azt mondtam hogy vetkőzünk, akkor neki miért kellett felvenni a kicsit mikor hisztizni kezdett. Azt mondta a páromnak, hogy lassan engem már le sem fütyül a kicsi, mert ő mindig mást csinál mint amit én mondok. Pedig ez abszolút nem így van. Párom meg is kérdezte aztán anyutól hogy miért baj, hogy este mikor hazajön kicsit foglalkozik a gyerekével, miért baj hogy szereti!? Persze anyu mindjárt azzal jött hogy nem baj az ha szereti, de nem kell elkényeztetni mert azért lesz hisztis, mert én mondok valamit akkor apa másképp csinálja (mint írtam ez nem így van). Nem akarom anyut sem megbántani, mert sokat köszönhetünk nekik, meg rengeteget segítenek anyagiakban is meg mindenhogyan. De egyszerűen nem értem miért viselkedik így a párommal. Ha szólok neki, tuti megsértődik rajta! Volt valaki még így? Nem tudom mihez kezdjek...
2013. szept. 20. 08:43
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem baj, ha megsértődik az anyukád. Magyarázd meg neki, hogy NE szóljon bele a ti életetekbe. Örüljön, hogy az apuka ennyit foglalkozik a lányával. Az sem baj, ha látszólag jobban szereti, mint téged. Őt ritkábban látja, mint téged. Ezért természetes, hogy amikor együtt vannak, az apuka a kedvenc.

Nálunk is így volt, de ezen soha nem problémáztam. Amikor nagyobb lett, akkor egyformán ragaszkodott mindkettőnkhöz.

2013. szept. 20. 08:57
 2/3 anonim ***** válasza:
Bocs, de szerintem féltékeny. És igenis szólj rá, mert nem az ő gyereke, hanem a tiétek, és a megjegyzései egyáltalán nem kedvesek. Ha nem tud jót mondani, inkább ne mondjon semmit. Ő nagy mama, ez a státusza, lehet szeretni, lehet kényeztetni és játszani vele, de nevelni nektek kell. Ezt meg kell értenie.
2013. szept. 20. 08:57
 3/3 anonim ***** válasza:
Én látok egy HÁROM fős családot, anyát, apát és gyereket. Pontosan hol és mikor lett ennyire fontos a nagymama véleménye? Már megbocsáss, de szerintem túlságosan elmosódtak itt a határok. Az életben nem engedtem ilyen beleszólást az életembe, nektek is ezt javaslom. Őszintén _nem érdekel_ a nagymamák véleménye, és ha a fiamnak rosszat mondana az apjáról, nagyon megemlegetné. Az meg, hogy mi a véleménye, akkor mondja el, ha bárki kérdezte! N30
2013. szept. 20. 09:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!