Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi az a Calcimusc es mire jó?...

Mi az a Calcimusc es mire jó? Doki irja fel receptre?

Figyelt kérdés
2008. júl. 3. 14:51
 1/7 anonim ***** válasza:
52%
Kálcium injekció, de ha jól tudom meginni is lehet. Inkább pezsgőtablettát egyél amiben magnézium is van, vagy különböző bio cégek kálcium tablettáit.
2008. júl. 3. 14:54
 2/7 anonim ***** válasza:
59%

Calcimusc im inj.Vagyis izomba adható injekció, amit meginni is lehet.

Akut esetben allergiás reakciók kivédésére adják,illetve rekedtséggel járó légutibetegségekben hasznos

DE:

A Calcimusc injekció hatóanyaga 500 mg calcium gluconicum monohydricum (= 44 mg kalcium) ampullánként (5 ml)

Segédanyagok: bórsav, injekcióhoz való desztillált víz.

Forgalombahozatali engedély tulajdonosa: Richter Gedeon Rt

1. Mi a Calcimusc injekció és mire használható?

A Calcimusc injekció kalciumot tartalmazó gyógyszer, mely helyreállítja a különböző okok miatt létrejövő alacsony vér kalcium szintet.

Egyes betegségek kórismézésére is alkalmazható a kalcium infúziós próba.

2. Mit kell tudnia, mielőtt a Calcimusc injekció kezelést megkezdenék Önnél?

Nem kaphat Calcimusc injekciót, amennyiben a vér kalcium szintje magas, vesekövessége van, vagy digitálisz tartalmú gyógyszert kell szednie.

A Calcimusc injekció beadása után - amennyiben a kezelőorvos egyéb tanácsot nem ad - lehet gépjárművet vezetni.

A Calcimusc injekció hatását más gyógyszerek befolyásolhatják, ezért a rendszeresen szedett gyógyszerekről tájékoztassa orvosát!

3. Hogyan adják be Önnek a Calcimusc injekciót?

A gyógyszert lassan, intravénásan vagy cseppinfúzióban adják be Önnek.

A kalcium adása önmagában ritkán vezet túladagoláshoz.

Korai figyelmeztető jel a száj körüli zsibbadás, bizsergés és meleghullám a testben.

A túladagolás tünetei: hányinger, hányás, székrekedés, hasi fájdalom, izomgyengeség, mentális zavarok, súlyos esetben szívritmuszavarok és eszméletvesztés (kóma).

Teendő: a calcium kiürítését segítő szerek adása és az alapvető életműködések fenntartása

4. Lehetséges nem kívánt mellékhatások

Mint minden gyógyszernek, a Calcimusc injekciónak is lehetnek mellékhatásai.

A kalcium-só - különösen izomba történő adáskor - irritáló hatású lehet, mely a bőr hámlását, súlyos esetben bőrelhalást, lágyrész meszesedést okoz.

Az injekció túl gyors intravénás beadásakor hányinger, hányás, forróságérzet, izzadás, vérnyomásesés, ájulás, szívritmuszavar jelentkezhet.

Veseelégtelenségben nagy adagok tartós alkalmazásakor fennáll a kalcium felhalmozódás és a sav-bázis egyensúly zavarának a veszélye.

2008. júl. 3. 15:05
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
nekünk is ezt írta fel a doki, amikor szükség volt rá. Jobb mint a pezsgőtabletta, mert annak íze is van, és legalább egy decit kéne megitatnod belőle a babával (ami nem fog menni) az ampulla meg egy kanálban elfér :) tejbe,főzelékbe keverve is jó. és semmi íze.
2008. júl. 3. 15:20
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Én akkor adtam a babának, ha nagyon náthás volt. A doki írta fel, és fél ampullát kellett beadni. Én akkor iszom, ha nagyon kijön az allergiám.
2008. júl. 3. 15:47
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk is doki írta és azért mert nagyon taknyos volt a kislányom.és nem injekcióba kellett beadni hanem 2*fél ampulát kellet megitatni vele.
2008. júl. 3. 18:18
 6/7 anonim válasza:
73%
Nekem is ezt írta fel az orvos, és bocsi hogy itt kérdezem meg de nem tudja valaki, hogy mennyit lehet meginni belőle? gondolom csak napi egy...
2011. ápr. 20. 12:52
 7/7 anonim válasza:
53%
nekem nem olyan régen 2x1 ampullát írt fel a doki
2011. júl. 14. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!