5hetes babával lehet balatonra menni pár napra?
5 hetes tehát még elég pici. Gondolm már sétáltok rendszeresen. Vigyél neki babakocsit is, mert nem biztos, hogy a vízparton simán a pléden, vagy szivacson el lesz. Bár az a legjobb legurulni nem tud. Napernyőt is vigyetek, mert nem biztos, hogy minden esetben találsz árnyékos helyet. Legyen sapija, és valami vékony puha ,pamut napozó. Vannak nagyonjó 50 faktoros krémek a gyógyszertárakban. Vegyél neki és mindig kend le. Hiába van árnyékban az Uv sugárzás erős. Aranyszabály amit feltétlen tarts be magatok miatt is 11 és du 2-3 óra között ne legyetek kint. vigyél magaddal magadnak is én neki is folyadékot. gondolom szopizik. De ilyenkor a mlegelben néha megkinálhatod babavizzel. Vagy készíts neki forralt és lehűtött vizet. De a babavíz kényelmesebb.
Legyen pelus is tarcsiban. Amit meg tehetsz még viszel magatokkal felfújható kismedencsét, vagy kiscsónakot. S a parton tesztek bele városi vizet( viszelmagaddal 1 1,5literes flakonban) és abban pancsizhat kicsit. A Balcsit úgy kipróbáltathatod vele, hogy kicsit bele lógatod a lábát, de csak ennyi.
Mi az 5 hónapos kisfiammal hasonló felszereléssel mentünk strandra holt dunára.
Legalább 40 faktoros naptejet,11-15 óráig még árnyékban se legyen a napon,hanem épületben.A fák nem szűrik meg elégg az UV sugarakat,plussz ott a visszaverődés.
Minket is hívtakanyósomék,de én inkább visszautasítottam idénre(az én lányom is 5 hetes),mert tudtam,hogy az nekem nem lenne nyaralás,hogy a nap nagyját a házban töltöm,miközben a többiek döglenek a vízparton,plusz még a vízbe sem szabad belemenni,mert 5 héttel szülés után van az ember,kontroll meg a hatodik héten,és azért egy orvosi vélemény jó ha van.No meg én is úgy érzem magam,mint egy tehén....
Jobb választás egy ennyire kisgyerekkel valamelyik középhegységünk nyaralófalui.Csendes,jó a levegő,sokkal kevesebb az UV,mint a vízparton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!