Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 5hetes babával lehet balatonra...

5hetes babával lehet balatonra menni pár napra?

Figyelt kérdés
Ha lemegyünk mit csinálhatok vele, mit szabad már neki? Mármint péd a fa alá kifekhetünk? Mit vigyek, ami hasznos lehet?
2008. júl. 3. 11:23
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

5 hetes tehát még elég pici. Gondolm már sétáltok rendszeresen. Vigyél neki babakocsit is, mert nem biztos, hogy a vízparton simán a pléden, vagy szivacson el lesz. Bár az a legjobb legurulni nem tud. Napernyőt is vigyetek, mert nem biztos, hogy minden esetben találsz árnyékos helyet. Legyen sapija, és valami vékony puha ,pamut napozó. Vannak nagyonjó 50 faktoros krémek a gyógyszertárakban. Vegyél neki és mindig kend le. Hiába van árnyékban az Uv sugárzás erős. Aranyszabály amit feltétlen tarts be magatok miatt is 11 és du 2-3 óra között ne legyetek kint. vigyél magaddal magadnak is én neki is folyadékot. gondolom szopizik. De ilyenkor a mlegelben néha megkinálhatod babavizzel. Vagy készíts neki forralt és lehűtött vizet. De a babavíz kényelmesebb.

Legyen pelus is tarcsiban. Amit meg tehetsz még viszel magatokkal felfújható kismedencsét, vagy kiscsónakot. S a parton tesztek bele városi vizet( viszelmagaddal 1 1,5literes flakonban) és abban pancsizhat kicsit. A Balcsit úgy kipróbáltathatod vele, hogy kicsit bele lógatod a lábát, de csak ennyi.

Mi az 5 hónapos kisfiammal hasonló felszereléssel mentünk strandra holt dunára.

2008. júl. 3. 11:29
 2/6 anonim ***** válasza:

Legalább 40 faktoros naptejet,11-15 óráig még árnyékban se legyen a napon,hanem épületben.A fák nem szűrik meg elégg az UV sugarakat,plussz ott a visszaverődés.

Minket is hívtakanyósomék,de én inkább visszautasítottam idénre(az én lányom is 5 hetes),mert tudtam,hogy az nekem nem lenne nyaralás,hogy a nap nagyját a házban töltöm,miközben a többiek döglenek a vízparton,plusz még a vízbe sem szabad belemenni,mert 5 héttel szülés után van az ember,kontroll meg a hatodik héten,és azért egy orvosi vélemény jó ha van.No meg én is úgy érzem magam,mint egy tehén....

Jobb választás egy ennyire kisgyerekkel valamelyik középhegységünk nyaralófalui.Csendes,jó a levegő,sokkal kevesebb az UV,mint a vízparton.

2008. júl. 3. 11:29
 3/6 anonim ***** válasza:
Inkább 50-60-as faktorú naptejet kenjél rá, mielőtt kiviszed, legalább fél órával kend be. Sok szopi napközben, ha tápszert kap, akkor meg sok vizet itass vele, szerintem. Elég a pelus, meg egy kis trikó. Szerintem jól fogjátok érezni magatokat :-) Jó pihenést!
2008. júl. 3. 11:44
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem tudom megszületett-e már a babád, mert ha igen látod nagyjából, hogy milyen "mentalitású". Ha az enyémből indulok ki, akkor én nem mennék. 5 hetesen még elég nyűgös baba volt, sokszor órákat cicin akart lenni vagy csak úgy ordított, mert olyanja volt. Szóval ezt a parton nem tudtam volna megoldani. De lehet, hogy a Te babád kis mormota, eszik és alszik / bár ezt kevés csecsemő csinálja /, akkor minden oké. Ha viszont hozza az átlagot, akkor készülj fel, hogy nem lesz kikapcsolódás az a pár nap, őt totál nem fogja érdekelni, hogy Te most nyaralnál...Az enyém már 6 hónapos, vele jövő héten megyünk pár napra, így már be merem vállalni.
2008. júl. 3. 13:30
 5/6 anonim ***** válasza:
Az én kislányom 9 hetes. Mi is voltunk a Balcsin, de: Először is csak délután három óra után mentünk ki a strandra, addig ismerősöknél voltunk. A baba babakocsiban volt végig! A babakocsin meg szúnyogháló, napernyő és ha a kertben voltunk, akkor kizárólag árnyékban. Mivel tápszeres, rengeteg babavizet itattam vele. Az utat jól bírta át is aludta, de csak mert klímáztunk. A klímával nagyon óvatosan kell bánni, és a gyereket textil pelussal letakarni! A kocsiban is és a babakocsiban is mindíg! Mivel én még mindíg vérzek ezért a vízbe csak a lábamat lógattam bele, a gyereket pedig pár hetes korban szigorúan tilos bele vinni nemcsak a klóros vízbe, de a természetes vizekbe is! Legalábbis a gyerekorvos ezt mondta. Rengeteg szúnyog volt és nem csak a parton. Aztán ami még nem helyes az a naptejjel való kenegetés. Egy pár hetes babának semmit nem szabad a bőrére kenni a popsikenőcsön kívül! Színtén a gyerekorvos mondta. Hiszen ő még nagyon védtelen és bármikor felléphet nála bőrirritáció. Ezekben a krémekben túl sok minden van, pedig én is Vichy 50 faktoros gyereknek valót vettem direkt. A párom fél órát fürdött és utána menekültünk a szúnyogtámadások elől pedig mondom du. 4 óra volt akkor. És ami még fontos azon kívül amit az előttem szólók leírtak, hogy mindíg legyen nálad Fenistil csepp, Calcimusc, és Germicid kúp! Tehát mindent átgondolva jó kis nap volt, de azért én nem ajánlom, hogy öt hetes babával lemnjetek. A babucim nyolc hetes volt, és jobban bírta mint én, de inkább nem megyünk idén többször a Balcsira. Persze a döntés a tied, ha mégis mentek akkor légy nagyon figyelmes és inkább vigyél mindent még akkor is ha úgy gondolod hogy az fölösleges. Én vittem váltás ruhát is és meleg ruhát is mert sosem lehet tudni, mikor jön egy hírtelen vihar! Jó nyaralást és boldog babázást. T.
2008. júl. 3. 14:02
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Egy öt hetes baba még nagyon kicsi, neki a legjobb otthon. Túl macerás, nem ráérsz mikor már őt is érdekelni fogja?
2008. júl. 3. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!