Kislányom eddig csak bébiételes rizst kapott. Hogyan készítsek neki rizses ételeket? 8 hónapos
Rizst bármivel keverhetsz, én sűrítőnek is gyakran használom főzelékalapnak, hogy ne mindig krumplit egyen.
(répa, káposzta, cukkini, gyümölcsök, hús stb, a lehetőségek száma sokféle)
A fiam most 11 hónapos és a krumplit nem szereti. Én félbarnarizst adok neki.
Pici olívaolajon megpirítom a szűrővel átmosott rizst (2 ek). Felengedem kb. 1,5 dl vízzel, pici őrölt borsot és pici sót teszek bele, ezután a zöldséget kb.1-1,5 marék (bármilyet amit ehet, lehet keverni is, vagy barackot,de azt a végén), ilyenkor már a husit is beleteszem amit én külön szoktam húslevesként főzni neki és felkockázva lefagyasztom egy dobozba. A husit fagyottan beledobom a zöldséges rizshez, lefedem, ha felforrt leveszem tartalékra és kb.10-15 percig főzöm, majd 15 percig hagyom lefedve. Fontos, hogy elég víz legyen alatta, mert közben párolódik is el, és a rizsnek jól szét kell főnie. Ezután turmixolom.
Babának lehet borsot adni? Én nem mernék...
Arra figyelj, h ne tegyél túl sok rizst a kajájába, mert iszonyat székrekedést kap tőle, főleg marhahús-répa kombóval együtt. Olyan kajába tegyél rizst, ami székletlazító, mint a barack vagy a sütőtök. Én 3-4 napi adagba teszek max 3 de inkább 2 ek rizst. Főzd puhára nagyon, vagy ha magatoknak is csinálsz akkor az ő adagját vedd ki és főzd tovább a neki szánt zöldségekkel.
Megfőzöd a rizst sima vízben.Hozzádarabolsz egy kis főtt natúr husit, párolt zöldséget.
Édesen is lehet.Mefőzöd a rizst+pici méz+turmixolt gyümi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!