Nurofen szuszpenziót vagy a Germicid kúpot ajánljátok pont 3 hónapos babám hőemelkedésének csillapításához?
Figyelt kérdés
Germicid kúpot lehet recept nélkül kapni?2009. nov. 3. 11:03
1/4 anonim válasza:
Én Nurofent adok a fiamnak, igaz még nem volt lázas, de fájdalomra azt kapta. Próbáltam kúpot is, de nagyon ellenkezett, hiába toltam neki ahogy tudtam, reggel ott volt a pelusban. A Nurofen legalább jóízű, szívesen megette a fiam.
2/4 anonim válasza:
Én azt mondom, a láz nem ellenség, sőt! Csak a lázat kell csillapítani a babáknál, ami popiban mérve 38,5°C fölött van. (Persze ez nem vonatkozik a lázgörcsre hajlamos babókra!)
De hogy a kérdésedre is válaszoljak, én a Nurofen szuszpenziót jobbnak tartom!
7 hós babó anyukája
3/4 anonim válasza:
A Germicid egy sokkal erősebb lázcsillapító. Ha csak hőemelkedése van, akkor a Nurofen elég. Ráadásul a kúp macerásabb is (persze magas láznál jobb a Germicid!). Egyébként úgy tudom, hogy a Germicidet nem lehet kapni recept nélkül.
4/4 anonim válasza:
Szia!
Kislányom a múlt héten volt lázas és a dokinénink a következőket mondta:
CSAK 38 fok felett kell adni lázcsillapítót a babáknak. 38 és 38,5 között Nurofent; 38,5 fok felett már Germicid kúpot kell adni! Hőemelkedésre ne adj semmit a babának. Az csak egy jelzés, hogy az immunrendszere "dolgozik" a bacik ellen.
18 hós kislány anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!