Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól egyen egyedül?

Mikortól egyen egyedül?

Figyelt kérdés
16 hós a fiam és nagyon szereti a főzelékeket de azt ugyebár még én adom neki mert azt még nem tudja maga enni.minden másnál elértem hogy ne játszon vele hanem egyen.mikortól és meddig kellene magától ennie?hogy tanítsam?
2013. szept. 5. 11:39
 1/5 anonim ***** válasza:

én a kezdetektől adtam neki is egy kanalat,így 15 hónaposan szinte egyedül evett. persze minden kajás volt ilyenkor.

Szóval:szerintem te is adj neki kanalat,és közbe te is etesd,és hagyd hogy próbálozzon.

amúgy nincs lemaradva a dologgal

2013. szept. 5. 11:44
 2/5 anonim ***** válasza:
Nagyon ugyes a kisfiad.:) Igazábol nem tudom mikortol kéne már magátol enniuk.Én egyszer adtam a lányomnak kanalat úgy két honapa azota nem hagyja már sajnos magát etetni.17 hos. Ő eszik, de sajnos sokat játszik az étellel és csak ritkán eszik kanállal.Inkább csak a főzelékeket, de azt is össze vissza mancsolja a végére.Belenyulkál kézzel is hiába beszélek neki..
2013. szept. 5. 11:46
 3/5 anonim ***** válasza:

Harmadik gyerekemmel most nem "szőröztem", nem adtam neki pépes ételt egyáltalán, kezdettől egyedül eszik, eleinte kézzel persze.

MOst 16 hónapos, villával egyedül eszik, ha leves van, akkor a a levet külön én kanalazom a szájába, de volt már, hogy levest is evett egyedül.

Szerintem egyébként nincsenek ilyen szabályok, hogy ekkortól "kell". Óvodás korra jó, ha már tud egyedül, mert az óvónénik nem tudnak mindenkinek segíteni, de beszoktatós kiscsoportosnál még előfordul, hogy a dadus kanalazza a levest, ez sem nagy gond.

Minden azon múlik, hogy a gyereked hogy működik közre, illetve Te mikor és mennyi "dzsuvát" bírsz el a körletében. :) Mert kezdetben mindig van maszatolás.

Meg hogy mennyi türelmed/időd van etetni.

A gyerekek/babák általában lelkesednek azért, hogy önállóak legyenek mindenben, így az evésben is.

Én a helyedben most nem főznék főzeléket (folyós dologgal a legnehezebb bánni), hanem olyan dolgokat adnék, amit könnyebb felkanalazni.

Krumpli, apró húsdarabkák, tészta, ilyesmi. Használj öblös tálkát, abból a legkönnyebb neki kikanalazni a szilárdat.

Amikor ez már jól megy, akkor jöhet a borsó/kukorica, és végül a rizs, majd a leves.

Lépésről lépésre kell haladni, biztos a Te fiad is nagyon ügyes!

2013. szept. 5. 12:16
 4/5 anonim ***** válasza:

Ja, bocs, még csak 15 hónapos a 3. gyerekem :D

Viszont én nem vagyok szigorú, engedem, hogy kézzel is egyen, úgy egyen, ahogy a leghatékonyabb. Ő most pl.úgy csinálja, hogy amíg nagyon éhes, addig kézzel bekap x falatot, és amikor már van türelme, akkor villával a többit.

Szerintem van különbség aközött, hogy megtapogatja "lecsekkolja" az ételt kézzel, és aközött, hogy játszik.

Nekem az a tapasztalatom, hogy játszani akkor kezdenek az étellel, amikor már nem igazán éhesek. Én ilyenkor egyszerűen kivettem őket a székből, és jött a következő napirendi pont...

2013. szept. 5. 12:19
 5/5 anonim ***** válasza:
A fiam 14 hónapos és 10 hónapos korától egyedül eszik, kézzel. A pépes kajákat elutasította és a fogzás miatt a kanalat így áttértünk a blw módszerre. Kanál és villa ott van, ügyesen utánozza a mozdulatokat, de kézzel eszik. Állítólag nagyon jól fejleszti a kézügyességet :)
2013. szept. 5. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!