Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen tortát süssek a kislány...

Milyen tortát süssek a kislányom 1éves születésnapjára?

Figyelt kérdés
Olyan süteményt szeretnék sütni,amiből már ő is ehetne egy keveset.Tojás nélküli receptekre lenne szükségem,mert azt az ekcémája miatt még nem ehet.
2009. nov. 2. 09:02
 1/7 anonim ***** válasza:

De jó neked, hogy tudsz sütni. :)

Íme egy recept:

Csokitorta, tojás nélkül

Hozzávalók:

5 dkg liszt

20 dkg rétesliszt

10 dkg cukor

1 púpozott evőkanál barnacukor

3 cs. vaníliás cukor

5 dkg cukrozatlan kakaópor

8 dkg étcsoki

½ teáskanál szódabikarbóna

½ teáskanál só

2 dl tej

20 dkg vaj

3 evőkanál rum

baracklekvár

porcukor

Elkészítés:

A csokit apró darabokra vágjuk.

A langyos vajat elkeverjük a tejjel és a rummal. A „száraz” hozzávalókat is összekeverjük, majd belekanalazzuk a vajas tejbe. Miután jól összekevertük, hozzáadjuk a csokit is.

Az egészet kivajazott, kilisztezett tortaformába tesszük és előmelegített sütőben, közepes hőfokon 40 percig sütjük.

Ha kihűlt, ízlés szerint, akár kettévágva megkenhetjük édes lekvárral (én görög baracklekvárt választottam, vannak benne apró gyümölcsdarabkák is) és meghinthetjük a tetejét porcukorral, hiszen maga a torta nagyon csokis, de nem túl édes.

2009. nov. 2. 09:11
 2/7 anonim ***** válasza:
A rumot persze hagyd ki belőle, és kakaóból is lehet kevesebbet rakni bele a baba miatt. :)
2009. nov. 2. 09:12
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Sütés nélküli almatorta

1 kg almát lereszelsz 2 dl vizben megpárolod.( a vizet hagyd alatta) 2,5 dl vizben elkeversz 2 csomag vaniliapudingot és hozzá öntöd az almához.Fahéjjal, cukorral izasited. Tortaformában alulra babapiskóta , rá alma, megint piskóta és megint alma. Kihűl akkor Hulala növényi tejszint felversz, rákened, és a tetejére csokit reszelsz. Pihenteted egy éjszakát és másnap isteni finom. Holnap lezs a fiam 1 éves, neki ilyen tortája lesz :)

2009. nov. 2. 09:25
 4/7 anonim ***** válasza:
Elözö vagyok...igaz a babapiskótában van valamennyi tojáslé, de a babám is ekcémára hajlamos sajnos és nem okoz neki panaszt.
2009. nov. 2. 09:27
 5/7 anonim ***** válasza:
09.25-ös vagyok :) Bocsi elfelejtettem, hogy főzhetős pudingport rakj hozzá és együtt főzd fel az almával amikor hozzá öntötted :)
2009. nov. 2. 09:29
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én kisfiam túrótortát kapott,nagyon ízlett neki!

2009. nov. 2. 12:26
 7/7 A kérdező kommentje:

Nagyon-nagyon köszönöm a recepteket.Szerintem mindegyiket kipróbálom a szülinapig.

Utolsó:Sajnos még túrót sem ehet:(((

2009. nov. 2. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!