Milyen tortát süssek a kislányom 1éves születésnapjára?
De jó neked, hogy tudsz sütni. :)
Íme egy recept:
Csokitorta, tojás nélkül
Hozzávalók:
5 dkg liszt
20 dkg rétesliszt
10 dkg cukor
1 púpozott evőkanál barnacukor
3 cs. vaníliás cukor
5 dkg cukrozatlan kakaópor
8 dkg étcsoki
½ teáskanál szódabikarbóna
½ teáskanál só
2 dl tej
20 dkg vaj
3 evőkanál rum
baracklekvár
porcukor
Elkészítés:
A csokit apró darabokra vágjuk.
A langyos vajat elkeverjük a tejjel és a rummal. A „száraz” hozzávalókat is összekeverjük, majd belekanalazzuk a vajas tejbe. Miután jól összekevertük, hozzáadjuk a csokit is.
Az egészet kivajazott, kilisztezett tortaformába tesszük és előmelegített sütőben, közepes hőfokon 40 percig sütjük.
Ha kihűlt, ízlés szerint, akár kettévágva megkenhetjük édes lekvárral (én görög baracklekvárt választottam, vannak benne apró gyümölcsdarabkák is) és meghinthetjük a tetejét porcukorral, hiszen maga a torta nagyon csokis, de nem túl édes.
Sütés nélküli almatorta
1 kg almát lereszelsz 2 dl vizben megpárolod.( a vizet hagyd alatta) 2,5 dl vizben elkeversz 2 csomag vaniliapudingot és hozzá öntöd az almához.Fahéjjal, cukorral izasited. Tortaformában alulra babapiskóta , rá alma, megint piskóta és megint alma. Kihűl akkor Hulala növényi tejszint felversz, rákened, és a tetejére csokit reszelsz. Pihenteted egy éjszakát és másnap isteni finom. Holnap lezs a fiam 1 éves, neki ilyen tortája lesz :)
Szia!
Az én kisfiam túrótortát kapott,nagyon ízlett neki!
Nagyon-nagyon köszönöm a recepteket.Szerintem mindegyiket kipróbálom a szülinapig.
Utolsó:Sajnos még túrót sem ehet:(((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!