Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babám 6 hónapos múlt és még...

Babám 6 hónapos múlt és még nem kúszik, csak forog. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
2013. szept. 3. 15:12
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Kevesebbet olvass :-) és csak hiteles forrásokat!

Babám 6 hónaposan még át sem fordult. Doktornéni megnézte, azt mondta semmi baja, csak lusta. Aztán két hét alatt átfordult, visszafordult, kúszott. Aztán hónapokig semmi más. 11 hónaposan felhúzta magát és két hét múlva körbement a szobában a bútorok mellett. Jóval ezután kezdett el mászni és felülni. Másfél éves korára jóval előrébb tartott mozgásfejlődésben, mint a vele egykorúak. Én az elején megfogadtam, hogy semmit nem fogok erőltetni és nem esek kétségbe, ha valamit már az összes kis barátja tudni fog, csak ő nem. Majd ő is megtanulja, ha itt lesz az ideje. Minden gyerek más. Most például 2 éves, gyönyörűen beszél, összetett mondatokat is használ, szinte hibátlanul ragoz, viszont pelusa van állandóra. Kis barátnője szobatiszta, de 10 szónál nem tud többet. Egyikünk sem aggódik, majd mire 3 évesek lesznek behozzák a lemaradásukat. Élvezd ezt az állapotot! Hidd el visszasírod még majd :-)

2013. szept. 3. 16:09
 12/16 A kérdező kommentje:

köszönöm mindenkinek a biztató válaszokat! Akkor ezek szerint mégsem vagyunk egyedül...

Mindenkinek ment a zöld kezecske!

2013. szept. 3. 17:02
 13/16 A kérdező kommentje:
és igen, elég nagy súlyú baba (majdnem 10 kiló), akkor ahogy az egyik válaszoló is írta, lehet, hogy ez is közrejátszik...
2013. szept. 3. 17:04
 14/16 anonim ***** válasza:

9-es vagyok.

Azért lettem lepontozva, mert le mertem írni, hogy mindent hamar csinál a babám? Nem erőltettem nála semmit, nem támasztottam ki, hogy üljön, nem húztam fel állásba, nem raktam bébikompba. Sokat tettem hasra, és hagytam neki mozgásteret. Ennyi. De mint írtam ez szerintem súlytól és fogzástól is függ.

Kérdező, tényleg ne parázz. Én személy szerint nagyon utálom ezt a teljesítménykényszert ami a babáknál is megjelent már. Mindenkit fejleszteni akarnak, akkora divat lett ez már. A gyerek már nem lehet gyerek csecsemőkorban sem, mert produkálnia kell dolgokat.:( Pedig csak hagyni kellene játszani, mozogni őket.

Engem elszomorít az egész, én nem voltam hajlandó fejleszteni a gyerekem.

Ezeket gyógytornászként mondom.

2013. szept. 3. 20:40
 15/16 anonim ***** válasza:
Nyugodj meg, az én fiam 6 hónaposan még nem is fordult sehová. Gondolhatod, hogy el voltam kerseredve, mikor más babák ilyenkor már kúsztak-másztak. Aztán egyszercsak beindult, 7 hónaposan elkezdett forogni, 7,5-8 hónaposan már ült és kutyázott, de csak 9 hónaposan kezdett kúszni. 10 hónapos korára már mászott és fel is állt. Most lesz 1 éves, már egyedül guggol, és a járást gyakorolja.
2013. szept. 3. 21:16
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Az én babám most lesz 6 hónapos és még "csak" a hasáról tud megfordulni illetve elkezdett kisvakondot játszani, túrja az orrával a plédet és úgy halad előre és ennyi.

Néha úgy érzem kilógunk a sorból, mert az ismeretségi körünkben is ilyen idős babák vannak és már javarészt mindegyik fel is állt.

De az én babám ilyen, erőltetni semmit nem fogok neki, sokat van a földön a takaróján hason fekve majd ő eldönti mikor szeretné csinálni.

A kisbabás anyukákat pedig nagyívben elkerülöm.

2013. szept. 4. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!