Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi lehet vele? Sztrájkol? Már...

Mi lehet vele? Sztrájkol? Már teljesen kikészít!

Figyelt kérdés

9 hónapos babám egyik napról a másikra egyszerűen nem akar enni. Már 3. napja, hogy bele kell rimánkodni a tápszert (a kanalasakról ne is beszéljünk).

Tegnap este is úgy aludt el, hogy nem vacsorázott. Délután 5-kor evett 2 kanál gyümölcsöt és 160 ml tápszert, aztán este fél 10-kor úgy aludt el, hogy hiába kínálgattam kitartóan a tápszert, nem kellett neki.

Este 11-kor végül megetettem (nem jelezte, hogy éhes, de megpróbáltam álmában / félálomban megetetni), hozzáteszem, ekkor is ment a tiltakozás, de pár percen belül csak elfogadta a tápit.

A ma reggelünk is küzdelmes volt.

Nem tudom, mi lehet vele. Nem fáj semmije, jókedvű. Mondjuk fogzik is, 4 foga van, és most nagyon meg van duzzadva az alsó ínye. De nem nyűgösebb a szokásosnál, és nem is sír az etetéseknél, egyszerűen ellöki a cumisüveget, nem nyitja ki a száját.

Szerintetek mi lehet az oka?

2013. szept. 3. 08:24
 1/4 A kérdező kommentje:
Ja, azt elfelejtettem írni, hogy már másik fajta tápszerrel is próbálkoztam, hátha megunta az eddigit. Azzal i ugyanaz a helyzet...
2013. szept. 3. 08:26
 2/4 anonim ***** válasza:
Ekkora gyereket nem kell álometetni...Nem kell neki,akkor ne eröltesd,ha éhes úgyis felkel.Egyébként lányomnál is ez volt csak 8hós korától.2,5hónapot szenvedtem,azóta sinemilt vagy tejpépet vacsizik tápszerporral kanalazva.Azóta nem is cumisüvegezik.Ő is kaja nélkül feküdt le aludni,de ráadásul ő elötte 15-16körül evett.Szerintem a cumisüveg nem kell neki inkább.
2013. szept. 3. 08:45
 3/4 A kérdező kommentje:

De kanalazni sem akar. Pohárból is próbáltam, de 1-2 kortynál nem iszik többet. Tejpépet, sinemilt/sinlacot nem szereti.

Akkor mit csináljak?

Tudom, hogy ekkora gyereket nem kell álometetni, de így is vékonyka (7300 g).

Én a fogára tippelek, bár tényleg nem olyan nyűgös miatta.

Nem aggódnék, ha mást szépen enne a tápszeren kívül. De mást sem fogad el.

2013. szept. 3. 08:49
 4/4 anonim ***** válasza:
Az én babámnak is szoktak lenni ilyen időszakai, 1-2 napig tart aztán eszik rendesen. Sok oka lehet fogzás, front.. Én csak akkor aggódnék ha huzamosabb ideig ez van, akkor viszont orvoshoz vinném nem-e betegség áll a háttérben.
2013. szept. 3. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!