Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor lehet hány hónapos...

Mikor lehet hány hónapos kortól hozzá táplálni a babákat?

Figyelt kérdés
Mavoltam a védőnőnél súlymérésen, 6hetes elmult a babàm szerdán multheten szerdan merte Védőnőm akkor volt 4310 ..ma voltam es 4900gram.. Azt mondja hogy sok a heti hizasai! :( mit tegyek? Mar gondolkodom hogy lasan hozzá tàplàlom a babucim h ne hizzon ilyen sokat. Csak nem nagyon merem! :( eteteseknel megeszik 120ml es napi 13... Es 2oránként! :( irjatok
2013. aug. 30. 21:44
 1/6 anonim ***** válasza:
Semmi esetre se kezd még el a hozzátáplálást! A baba 3 hónapos koráig még azt szokja, hogy kintről kapja a kaját, és nem a köldökzsinóron keresztül. Tápszeres babánál 4 hónap, anyatejes babánál 6 hónap az ajánlott, és inkább a kóstoltatás a lényege és nem a fogyókúra!!! Sőt, akkor szokták elkezdeni előbb, ha fogy a baba. Nem is értelek....A gyomra még nincs erre felkészülve, csak megterheled, élvezni nem fogja!
2013. aug. 30. 21:49
 2/6 anonim ***** válasza:

4 hónapos korában majd ha készen áll rá. lehet csak 6 hónaposan érik meg rá, mindenesetre tuti nem 6 hetesen érett az emésztőrendszere.

szerintem semmi baj azzal ha egy újszülött sokat hízik, de ha mindenképpen fogyókúrára szeretnéd ítélni a kis csöppséget, akkor az etetések közötti időt növeld lassan, ez a max amit tehetsz.

amúgy sok pozitívuma van ha most jól hízik, én örültem neki, 2 hónaposan meg lelassult a hízása, aztán 1 évesen 9kg volt...

2013. aug. 30. 21:49
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha gondolod gyengithetsz a tapszeren mert az felfujja a babát! Azaz csináld picit higabbra! 120ml viz és ehhez tegyél 1-2kannalal kevesebb tápszert! Nekem ezt gyerek orvos mondta! Bevált!:-)
2013. aug. 30. 22:11
 4/6 anonim ***** válasza:
52%

Nem írta, hogy tápszeres vagy anyatejes a baba és a tápszer nem fújja fel a babát. Általában az anyatejes babák sokkal jobban híznak, mint a tápszeresek.

A hozzátáplálást legkorábban 4 hónapos korban lehet elkezdeni.

2013. aug. 30. 22:21
 5/6 anonim ***** válasza:

Kérd ki a gyerekorvos javaslatát. Nem írtad hogy tápszer vagy anyatej. Nekem tápszeres volt és úgy evett 2 óránként, gyarapodott rendesen a súlya, a védőnő csóválta a fejét, a gyerekorvos legyintett rá, azt mondta majd aggódunk még hogy egy dekát nem hízik (most 11 hónapos 6 hós kora óta 1 kg-ot hízott nagy nehezen). Mi tápszert váltottunk 2 hós korában, ami kicsit töményebb, hogy ne egyen 2 óránként, mert a gyomrát is megterheli.

Egyébként a hozzátáplálást 4 hós korban lehet elkezdeni.

2013. aug. 30. 22:32
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszi A válaszokat! Sajnos énis tápszeres vagyok! :(

Nem azt mondtam hogy fogyókurára akarom ítèlni csak gondoltam hogy lassan hozzàtàplálom, de aztse most akartam hanem max 3hónaposan, .. Mi is tápszert fogunk váltani a Milumil HA1 Optimát szedi HypoAllergénes!!!

2013. aug. 31. 05:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!