Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Most akkor mit adjak neki...

Most akkor mit adjak neki enni? Kire hallgassak?

Figyelt kérdés
Kislányom 3,5 hónapos, anyatejes. Múlt héten tápszert is irattam, mivel úgy érzem hogy a súlyának megfelelő tejmennyiséget én nem tudom neki megadni. kb 600 ml tejem van/nap. a gyerekorvos, aki egy helyettes volt múlt héten azt mondta hogy 800at egyen. ma voltunk oltáson és szintén helyettes gyerekorvos meg azt mondta ne tápszert adjak hanem gyümölcsöt. 1. hogy nem korai ez még? 2. hogy annyit ugyse tudok neki adni hogy egy étkezést kiváltsak. Most akkor mi van???? sztem elég neki a 600 ml tej is, csak félek ettől nem fog a súlya gyarapodni. Szerintetek?
2013. aug. 28. 19:23
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
52%

Ugyan miért fejletlenebb a mai csecsemők emésztőrendszere, mint az elődeinké? Egy generáció alatt visszafejlődött?

Glutén a legújabb kutatások szerint is már 4 hónaposan el KELL kezdeni.

De a nyugati országokban már régen így van.

Az orvosra hallgass, ne a sok okosra.

2013. aug. 28. 21:31
 12/14 A kérdező kommentje:
köszi akkor csak megerősítettek abban hogy csak tejet fogok adni, max tápszer ha muszáj. amugy is az egész család tej, vagy gluténérzékeny ugyh ezeket semmikèpp.
2013. aug. 28. 21:32
 13/14 anonim ***** válasza:

Csak annyit szeretnék mondani, hogy a kislányom az előírtnál mindig kevesebbet szopizott, amikor szúrópróbaszerűen mértem, de mivel szépen fejlődött, ezért abbahagytam a mérést, és csak szoptattam.

2 hetente megmérem, és ha szépen hízik, akkor tökmindegy, hogy hány ml.- t szivattyúzik ki egy nap. Jókedvű, nyugodt baba, ennyi. 6 hósan kezdtük a hozzátáplálást. Hidd el, hogy a számok nem mondanak semmit,a baba sulya és viselkedése a mérvadó.

2013. aug. 29. 08:44
 14/14 anonim ***** válasza:

11-es nincs igazad.

Senki nem mondja, hogy 4 hónaposan KELL elkezdeni a glutént.

Azt javasolják, hogy 4-6 hónapos kor között, de csak azért mondják így, mert kb. 6 hónapos koráig szoptat sok anyuka és a glutén bevezetése után még legalább 2 hónapig ajánlott a szoptatás.

Én 7 hónaposan vezettem be a glutént, 9 hónapos a lányom, még mindig szoptatom.

2013. aug. 29. 08:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!