Őszintén, van aki nem tartotta be babájánál az 1 éves kor előtti "tiltólistát?
konkrétan tojásra,tejre gondolok.
Nem azért tettem fel a kérdést,hogy vita legyen,kérek mindenkit,aki csak kioktató válaszokat írna,hogy hogy tönkretesszük a gyerek bélrendszerét az ne írjon!!!!Mert nem erre vagyok kíváncsi,hanem arra, hogy van-e olyan aki persze ésszel,de lazábban veszi ezt.
Én ugyan betartottam,mivel nekem is tejallergiám van, de utólag kiderült, hogy a férjem kakaóval itatta. nemsokára 2 éves és úgy néz ki, hogy semmi baja.
egy kis off: nálunk kifejezetten mondták a tojást, pl főzelékbe 8-10 hónapos kortól
Hát, őszintén nem igazán szívbajozok, ha valami tojást, vagy tejet tartalmazó főtt ételből kér a 11 hónaposom. Kb jó egy hónapja kér már mindent, amit mi eszünk, és adok is neki. Azért arra figyelek, hogy közvetlen tejet, vagy tojásfehérjét tartalmazó ételt ne egyen túl sokat...pl étterembe, vagy rendelt kajánál nem tudod meg, hogy mi van, vagy mi nincs benne pontosan! Csak kb tippelni tudod, hogy pl a kelt tésztás dolgokat csak tojássárgájával kellene készíteni, talán nincs benne fehérje - persze, ha nem eleve tojáspor van benne. Ill. pl abból a krumplipüréből nem adtam neki, amibe tejet raktunk. De evett már pl rendes tésztás kajából is.
Szóval nem veszem vér komolyan, de figyelek rá.
11 hónapos volt a kisfiam, amikor tojás rántottát ettünk reggelire a férjemmel. Kinézte a szánkból, ezért pár pici falatot adtunk neki, de tényleg csak ici picit, meg egy kis kenyérrel tunkoltunk belőle neki.
Kb. 10 perc múlva folyni kezdett az orra, az egyik szeme bevörösödött,a fél arca megduzzadt.
Persze ez vasárnap volt, azonnal hívtam az ügyeletet, mondták, hogy adjak neki kalciumot, és vigyük be.
Mire beértünk, szerencsére már alig volt tünete, a doki mondjuk elég bunkó volt, közölte, hogy biztosan csak begyulladt a szeme attól piros, de azért írt fel fenistil cseppet :(.
Pedig totálisan egyértelműek voltak a tünetek.
Gondolom ha egy hónap múlva adtam volna neki, valószínűleg akkor is így jártunk volna, de szerintem jobb betartani a hozzátáplálási táblázatot.
Azóta sem adtam neki sem rántottát, sem bundás kenyeret, pedig már 21 hónapos.
Keményre főtt tojást már kapott, attól nem volt baja, de néha kijön rajta pár csalán kiütés, de azóta sem tudom, hogy ez összefügg-e a tojásos dolgokkal, mert tésztától például semmi baja nincs.
Szóval tényleg jobb óvatosan bánni ezekkel a dolgokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!