Első kis cipő vásárlásánál mire figyeljek?
Én megkérdeztem az optopédiát és azt mondták, Salus cipőt használjunk. Nem variáltam. Tele van a piac mindenféle vacakkal, épp a napokban volt egy hír, hogy veszélyesek és szarok a gyerekcipők.
Legyen bőrből, supinált talppal, erősített sarokrésszel és magasított bokával, lehetőleg tépőzáral. Több ilyen is van, nemcsak a Salus, pl. Supy és Supi+, vagy a Szamosnak némely modellje, de nem mindegyik
mivel még nem jár, ezért nem kell neki cipő. vegyél inkább "puhatalpút", annak csak egy bőrdarab a talpa, nem formálja a lábát, viszont arra jó, hogy kint ne csak egy zokni legyen rajta.
pl. a liliputi ilyen. abból vehetsz nagyobbat is.
rendes cipő ne legyen nagyobb
liliputi tök jó valóban, és igen, egyelőre elég az, amelyiknek sima bőr a talpa. ha már egyensúlyozva jár, lehet pl pediped, mi azt használjuk, kicsim nagyon szereti.
első lépés cipőre azt mondják, legyen puha a talpa, ne tudja letaposni a sarkát. én azért vettem ezt a puha talpút, mert ez áll a legközelebb a mezítlábas járáshoz, és füvön, göröngyös talajon így erősödnek legjobban a talp izmai a későbbiekre.
hajlékony talpú legyen, ami jól tartja a bokát és belül bőr.
muszáj rápróbálni, amelyikben ügyesen lépked. (én csak akkor vettem, amikor már lépkedett).
mi Elefantent veszünk (gyógytornász ajánlotta), de jókat hallok a Pedipedről, Falconról is.
persze, egy picit lehet nagyobb, de nem annyival, hogy az zavarja a járásban. (nálunk épp a 19est töltötte ki teljesen, a 20ast vettük meg, ebben is szépen járt. fima 2 hónap alatt kinőtte. lányomnak kb.fél évig jó volt anno a 18as.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!