Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Első kis cipő vásárlásánál...

Első kis cipő vásárlásánál mire figyeljek?

Figyelt kérdés
9 hónapos múlt a kislányunk, de már mindenhol feláll. Akárhová megyünk mindig állni akar. Itthon bent mezítláb van, kint zokniban. Lassan szeretnék venni cipőt. Tudnátok tanácsot adni, hogy mire figyeljek? Mivel kertes házban lakunk ezért szeretnék kintit is.
2013. aug. 15. 15:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Én megkérdeztem az optopédiát és azt mondták, Salus cipőt használjunk. Nem variáltam. Tele van a piac mindenféle vacakkal, épp a napokban volt egy hír, hogy veszélyesek és szarok a gyerekcipők.

Legyen bőrből, supinált talppal, erősített sarokrésszel és magasított bokával, lehetőleg tépőzáral. Több ilyen is van, nemcsak a Salus, pl. Supy és Supi+, vagy a Szamosnak némely modellje, de nem mindegyik

2013. aug. 15. 15:56
 2/11 anonim ***** válasza:
2013. aug. 15. 16:02
 3/11 anonim ***** válasza:
öööööö ....... ez egy fizetett PR cikk...
2013. aug. 15. 16:05
 4/11 A kérdező kommentje:
Ha most olyan 18 -as kell neki, akkor gondolom olyat vegyek? Ne 19-est, hogy "majd belenő" és tovább jó? Általában meddig jó egy szám?
2013. aug. 15. 16:15
 5/11 anonim ***** válasza:
A legelső cipőt fél éven belül kinövi. Meg amúgy is bejön addigra a hideg és télire kell váltani, szóval ne tervezz túl hosszú távra. A cipőboltban kérj mérőkét, vagy otthon állítsd rá a mérőszalagra (fontos, hogy ránehezedjen!) és egy-másfél centivel nagyobbat vegyél (belső talphossz, merev mérőszalaggal lehet rendesen lemérni).
2013. aug. 15. 16:19
 6/11 anonim ***** válasza:
A jó gyerekcipő attól jó, hogy hajlékony a talpa, nincs benne harántemelő és tartja a bokát. Több ilyen is van, pl. a superfit, vagy az elefanten.
2013. aug. 15. 16:41
 7/11 anonim ***** válasza:

mivel még nem jár, ezért nem kell neki cipő. vegyél inkább "puhatalpút", annak csak egy bőrdarab a talpa, nem formálja a lábát, viszont arra jó, hogy kint ne csak egy zokni legyen rajta.

pl. a liliputi ilyen. abból vehetsz nagyobbat is.

rendes cipő ne legyen nagyobb

2013. aug. 15. 16:55
 8/11 anonim ***** válasza:

liliputi tök jó valóban, és igen, egyelőre elég az, amelyiknek sima bőr a talpa. ha már egyensúlyozva jár, lehet pl pediped, mi azt használjuk, kicsim nagyon szereti.

első lépés cipőre azt mondják, legyen puha a talpa, ne tudja letaposni a sarkát. én azért vettem ezt a puha talpút, mert ez áll a legközelebb a mezítlábas járáshoz, és füvön, göröngyös talajon így erősödnek legjobban a talp izmai a későbbiekre.

2013. aug. 15. 21:04
 9/11 anonim ***** válasza:
Én is a liliputit ajánlom.2 méret egyben, s 1 napon belül küldik.
2013. aug. 15. 22:28
 10/11 anonim ***** válasza:

hajlékony talpú legyen, ami jól tartja a bokát és belül bőr.

muszáj rápróbálni, amelyikben ügyesen lépked. (én csak akkor vettem, amikor már lépkedett).

mi Elefantent veszünk (gyógytornász ajánlotta), de jókat hallok a Pedipedről, Falconról is.

persze, egy picit lehet nagyobb, de nem annyival, hogy az zavarja a járásban. (nálunk épp a 19est töltötte ki teljesen, a 20ast vettük meg, ebben is szépen járt. fima 2 hónap alatt kinőtte. lányomnak kb.fél évig jó volt anno a 18as.)

2013. aug. 15. 22:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!