2 éves gyereketek tud már mondókázni? Ha igen, hány mondókát tud elmondani?
2 éves lány: Kicsi vagyok én + Boci, boci + Cirmos cica + Ha én cica volnék + Nyuszi ül + Gólya, gólya + Volt egy török + Hüvelykujjam + Hinta, palinta + Fut robog a + Hopp Juliska + Csigabiga + Süti, süti + Aki nem lép + Pont, pont vesszőcske + Háp, háp, háp + Kis kacsa fürdik + Vége van a nyárnak + Iciri, piciri + Este jó, este jó...
Most így hirtelen ezek jutottak az eszembe, biztos van más is, a legtöbbet maga el tudja mondani, de van amikor elakad, akkor segíteni kell. Viszont még nem mindent mond ki tisztán.
Mivel kétnyelvű, apával is tanultak már olyan 5-6-ot.
Nagyon büszke vagyok rá, de azt is tudom, hogy minden gyerek másban jó... Az enyém például még sehol sem áll a szobatisztasággal, a kanállal is problémáink vannak és hát a rajzolás és gyurmázás sem nagyon érdekli...
Érdekes. Az én lányom e hónap elején töltötte a 2őt. Még csak szavakat mond. Sokszor nem is értem mit mond pedig egyfolytában beszél valamit, ráadásul mi csak egy nyelvűek vagyunk.
De az is lehet hogy az ősszel már szépen beszél és mondókázik majd. De lehet, hogy nem. A szomszéd fiú 2.5 éves de ő sem beszél még csak szavakat ismétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!