Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2 éves gyereketek tud már...

2 éves gyereketek tud már mondókázni? Ha igen, hány mondókát tud elmondani?

Figyelt kérdés
2013. aug. 15. 13:24
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Köszi a lepontozást. Gondolom a gyerekeitek zsenik, és az életben is így viszonyultok más gyerekekhez. Ha azt írnám, hogy a fiam a Szózatot mondja, az hasznos lenne?
2013. aug. 15. 16:40
 12/15 anonim ***** válasza:

2 éves lány: Kicsi vagyok én + Boci, boci + Cirmos cica + Ha én cica volnék + Nyuszi ül + Gólya, gólya + Volt egy török + Hüvelykujjam + Hinta, palinta + Fut robog a + Hopp Juliska + Csigabiga + Süti, süti + Aki nem lép + Pont, pont vesszőcske + Háp, háp, háp + Kis kacsa fürdik + Vége van a nyárnak + Iciri, piciri + Este jó, este jó...

Most így hirtelen ezek jutottak az eszembe, biztos van más is, a legtöbbet maga el tudja mondani, de van amikor elakad, akkor segíteni kell. Viszont még nem mindent mond ki tisztán.

Mivel kétnyelvű, apával is tanultak már olyan 5-6-ot.

Nagyon büszke vagyok rá, de azt is tudom, hogy minden gyerek másban jó... Az enyém például még sehol sem áll a szobatisztasággal, a kanállal is problémáink vannak és hát a rajzolás és gyurmázás sem nagyon érdekli...

2013. aug. 15. 17:08
 13/15 anonim ***** válasza:
Igen tudott már 21 hónaposan pár mondókát,énekelt is akkor kezdett el folyékonyan beszélni,összetett mondatokkal,előtte csak tő mondatokban beszélt szóval inkább pár szót mondott a mondókából.
2013. aug. 15. 18:42
 14/15 anonim ***** válasza:

Érdekes. Az én lányom e hónap elején töltötte a 2őt. Még csak szavakat mond. Sokszor nem is értem mit mond pedig egyfolytában beszél valamit, ráadásul mi csak egy nyelvűek vagyunk.

De az is lehet hogy az ősszel már szépen beszél és mondókázik majd. De lehet, hogy nem. A szomszéd fiú 2.5 éves de ő sem beszél még csak szavakat ismétel.

2013. aug. 15. 21:02
 15/15 anonim ***** válasza:
Fiam 20 hónapos! A boci-bocit önállóan elmondja, bár nem minden szó tisztán kivehető! Ezen kívül még kb. 4-5 mondóka van, aminek mondjuk tudja az első pár szavát. Tehát simán felismerhető, de végig nem mondja!
2013. aug. 16. 06:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!