Nov.13. -án lesz 1 éves a babám. Szeretném neki lassan bevezetni a bolti tejet. Hogy csináljam? És gondolom az 1.5%-al kezdjem?
Figyelt kérdés
2009. okt. 27. 20:36
1/11 anonim válasza:
Van aki az 1,5-öst mondja, van aki a 2,8-ast.
Szerintem mindegy.
Vízzel higítani is felesleges.
Ha érzékeny rá, akkor ígyis-ugyis rossz lesz neki.
Forralva add neki.
Pár kortyot, úgysem fog egyből sokat inni belőle.
Én még szoptattam és mellette kapta pohárból, kb 3-4 hét alatt szerette meg, 14 hós koráig szopott.
2/11 anonim válasza:
Nekem azt mondta egy gasztroenterológus, hogy gyereknek csak 3,5-ös, esetleg 2,8-ast adjak, az 1,5-ös minősége nem megfelelő. A tápanyagtartalom miatt azt javasolta, hogy mivel a lányom vékony, így oviig csak 3,5-öst kapjon. Én azt adom és szereti.
3/11 anonim válasza:
Én ugy tudom,hogy először a 3,5%-osat kell adni.Majd 2-2,5éves kora körül a 2,8%-osat.A 1,5%-osat meg azt hiszem 6-7éves kora körül.Nem tudom pontosan,de a védőnő biztos megmondja.
4/11 anonim válasza:
én 1,5%-sal kezdtem a fiamnál...
ami esetleg még jol johet, a gyerekorvos ajánlotta,hogy ne hirtelen, és ha lehet, valamilyen probiotikumot is érdemes szedni a kezdeti idoben, hogy ne bántsa ugy az emésztorendszert.
5/11 anonim válasza:
Az én gyerkőcöm egy évesen először házi bocitejet kapott forralva, fele vízzel. ( Kb 3.5-4.0 -es lehet) . 125ml-rel kezdtük. Azóta is azt issza, egészséges, mint a makk!!
6/11 anonim válasza:
Én főzelékbe főzve adtam neki eleinte.
Mivel tápszert iszik reggel este, napközben inkább sajtot, túrót vagy joghurtot ettünk.
most 23 hónapos és kb a nyár óta iszik egy keveset. A reggelihez, vacsorához.
7/11 anonim válasza:
Én is úgy tudom, hogy a 2.8-as jobb, mint a 1.5-es. Nekem a dokinéni az mondta, hogyha elkezdem semmiképp ne hígítsam, mert akkor nem jut elegendő tápanyaghoz. Először csak keveset adjak, aztán szép lassan növeljem az adagot.
8/11 anonim válasza:
szerintem még nem kellene bevezetni a bolti tejet, még egy fél évet legalább várhatnál, nehogy probléma legyen, mert az már nem fordítható vissza. egyébként két éves korig egyáltalán nem javasolt a bolti tej de ha lehet 3 éves korig se kellene.
9/11 anonim válasza:
off. A hangsúly aboltin van, vagy a tejen? Én majd házit szeretnék neki adni, mi is ritkán iszunk boltit...
10/11 anonim válasza:
Én most vezettem be a tejet, termelői tejet kevertem táspzerbe először, aztán fokozatosan csökkentettem benne a tápszert. Ezt forralás után 4-5 napig lehet hűtőben tárolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!