4 és fél hónapos a kisfiam, és még mindig nem támaszkodik az alkarján ha hason van!? Másnak is volt ilyen?
Figyelt kérdés
Ezenkívül hasról, hátra már tud fordulni!2013. aug. 10. 22:09
1/4 anonim válasza:
Ne siettesd, majd csinálja, ha akarja, nem minden baba egyforma, és a fiúk lustibbak is kicsit. De nem szentírás minden, amit olvasni lehet a fejlődéssel kapcsolatban, az én lányom pl. iszonyatosan akart menni, most is, de előbb felállni tanult meg kapaszkodva, az ülés és mászás ennek a hozadéka volt. Én azt gondoltam, mászni előbb logikus, ő rácáfolt.
2/4 anonim válasza:
A fiam az alkarra támaszkodást 5,5 hónaposan tudta, és hátról hasra fordulni is akkor kezdett (hasról hátra korábban). Ellenben 11 hónaposan már járt. Kb 8 hónapos kora körül mindent hirtelen megcsinált, pedig mindíg egy kicsit lassabb volt mint az átlag. Az a lényeg, hogy semmit sem szabad siettetni, nem szabad ültetni, csak ha már magától felül stabilan - nálunk ez is 8 hónaposan jött el, addig feküdt a babakocsiban. Nem szabad kézenfogva vezetgetni mert lábujjhegyen tanul meg járni, és nem meri elengedni a kezedet. Mindent önállóan! És ne ilyesszen meg hogy más gyereke 1 évesen már az ABC-t szavalta, fele kamu, plusz erőltetik. Volt olyan ismerősöm akinek a gyereke 4 hónaposan ült. Persze, körbetámogatták párnával. Az nem ülés, hanem tönkreteszi a rugalmas kis gerincét.
3/4 anonim válasza:
Azt próbáld ki nála hogy mikor hanyatt fekszik és a két kis kezénél fogva felülteted a fejét tartja e? mert ha nem akkor lehet hogy azért nem is támaszkodik a karján se mert esetleg gyenge a nyakizma. Fiamnak nyaki háti hypotómiája volt. Ha szépen tartja a fejét akkor nincs semmi gond vele! Várd ki hogy támaszkodjon. Az eleve nagyon nagy dolog hogy 4,5 hónaposan már mindkét irányba át tud fordulni! Szerintem nincs gond vele!
4/4 anonim válasza:
hm..nekem ez fura, az en kisfiam 4 hetes lesz hetfon es 2 hetes kora ota tud alkaron tamaszkodni es 2 napja hasrol is tud hatra fordulni. A fejet szuletese ota emeli es mar legelso napon kepes volt oldalra fordulni hatrol. Sztem amugy az igaz h minden baba mas, bnom lanyanak 8 honaposan meg nem volt foga es pukam 3.5 eves koraig nem beszelt megis egeszseges :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!