Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 7hónapos baba mondhatja az...

7hónapos baba mondhatja az hogy Anya?

Figyelt kérdés
Ma tisztán hallotam hogy a 7hónapos kislányom azt mondta hogy ANYA :) lehetséges?

2013. aug. 10. 21:53
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
63%
az én 7 hósom folyamatosan azt mondogatja, hogy hüle, hüle :P remélem, nem a hülye lesz az első szava, ciki lenne :)
2013. aug. 10. 22:23
 12/17 A kérdező kommentje:
:)))))))) ááá nem biztos lehet h füle füle :D
2013. aug. 10. 22:25
 13/17 anonim ***** válasza:
65%

Hát ez kb. már olyan szintre kezd lemenni, mikor Ross meg Rachel a Jóbarátokban kikeresték a lexikonban, hogy igenis létezik, amit a babájuk kigügyögött, úgyhogy tudós lesz a gyerek.

Rá lehet fogni, hogy mondta, mert ilyen "szavakat" hogy baba, mama, papa apa, anya stb. tök véletlen is mond. Ha komolynak tűnik is csak a hangját próbálgatja, ez nem tudatos. Persze, tudom, manapság már annyira akarják, hogy az ő gyerekük már milyen nagyon fejlett és okos legyen, hogy lassan odajutunk, hogy az első gügyögésre is ráfognak valamit, más nem idegen nyelven.

2013. aug. 11. 00:51
 14/17 anonim ***** válasza:

Lányom is 10hós és már tudatosan jön utánam és kiabál aja aja vagy ha csak szól simán,akkor enye-enye.

És apjához is ha siet,akkor mondja áppá áppá.Mamával és papával,babával senkihez nem megy,mert nem tudja kik a nagyszülei,mert ritkán látja őket.Szóval tuti nekünk mondja,mert mi is így mondjuk neki,hogy gyere ide anyához,hol van anya,hol van apa.

2013. aug. 11. 08:34
 15/17 anonim ***** válasza:

A nagyobbik fiam kb. 1 hónapos volt, amikor jól érthetően azt mondta, hogy Kati :)

A húgom is ott volt, ő is hallotta, ráadásul az a neve, úgyhogy ez nálunk hatalmas dolog volt :) Persze tudjuk, hogy csak egy gügyögés volt és véletlenül lett belőle értelmes szó, de akkor is :)

Ja és utána még több, mint 2 évig tartott, mire értelmesen elkezdett beszélni :)

2013. aug. 11. 08:54
 16/17 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom lányok, szerintem ez is babafüggő. 7-8 hónapos korukban általában már szétválasztják, h mikor mit "mondanak". Az enyém evés közben, mikor a kanál a szájába ér "mondja", h "hammm", utána meg "nyamnyamnyam", ha ízlik neki. Ha szomjas "mondja", h "mamamamama", de ha engem hív, akkor "mahama"-t mond, mert nyafogva "mondja". Ha azt akarja, h felvegyük azt mondja "nánánáná", ha valaminek a nevét "kérdezi", akkor rámutat és "mondja", h "o?". Szóval értelmes szavakat nem mond, kivéve a hammot és a nyamnyamot, ha ugyan szónak tekintjük ezeket. De tudatosan használja a különböző hangsorokat különböző szituációkban. Szóval simán lehet, h tudatosan monta, h anya. :)
2013. aug. 11. 10:06
 17/17 anonim ***** válasza:
Kisfiam 8 hónaposan Apának hívta az apját és konkrétan neki mondta mindig,kb 9-10 hónaposan már több szót is használt hinta talinta volt ugye a hinta én az Aja,volt a mama a mama,a mammamm a cumi,és az ennivaló,és volt az itt ott,ide,oda meg a nem,de.
2013. aug. 11. 10:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!