Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hármasban hat hétig. Van aki...

Hármasban hat hétig. Van aki betartotta, vagy más szerint is hülyeség ilyen sokáig várni. Egyáltalán mennyi idő után jöhetnek látogatni?

Figyelt kérdés

Ma volt a reggeliben Gyarmati Andrea és olyat mondott ami eléggé meglepett,mert sehogysem lehet betartani:)

Az immunrendszer volt a téma,főleg a kisgyerekeké,de áttértek később az újszülöttekre is és ekkor mondta,hogy 6 hétig a babának csak az anya az erősítés,ezért jobb ha csak ez idő után jönnek a látogatók.Ezt már csak azért is nehéz betartani,mert ugye alapból ott a kórház ahol vannak bacik,így is úgy is.Bár nálunk anya kimehet az üvegfalon túlra,a baba bent,de anya is visz be bacit a látogatóktól.Otthon meg,hogy lehetne ezt megoldani?Szerintem sehogy (nekem főleg mivel Nyu-val és Pu-val élünk:)),kénytelen kelletlen jönnek a rokonok és szuttyogatják a csöppséget.Nem azért,hogy szupermami akarok lenni,de mondjuk ilyen esetben mit lehetne tenni?Fogjam és tiltsam ki a szülőket(Abigél decemberben születik,pont a flu szezon közepén) de ha mégsem,akkor várjam őket szatyorcipővel,szájmaszkkal és kézfertőtlenítővel?Egyáltalán mennyi idő után jöhetnek majd hozzánk?

2009. okt. 26. 21:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Erre millió féle választ fogsz kapni.

van , aki ezeket betartja, meg hogy fél évig nem viszi sehova közösségbe, hogy minden oltása meglegyen.

Anyám belehalt abba is, hogy csak 2 hetesen látta a kicsit, mert akkort tudtak ideutazni, nem hogy 6 hétig nem látná...

PErsze, ennek is lehet alapja, de én hiszem, hogy a baba ellenállóbb lesz, ha többmindennel találkozik, mintha burokban nevelik.

Ha anyatejes, az megvédi mindentől, nem kell iylenektől félteni.

Persze alap van, a baba feje alatt mindig textilpelus van, hozzányúlás előtt kézmosás, de a többit túlzásnak tartom-én.

2009. okt. 26. 21:10
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Nagyszülők és ennyi. Baráti körben is volt aki már az 2-3 hetes csöppséghez meghívta az összes havert, barátot, 10 éve nem látott nagynénit. Szerintem teljesen reális ez a hat hét, én biztos ezt fogom csinálni. Nagypapa, nagymama jöhet, de más nem.
2009. okt. 26. 21:12
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk 6 hetes korig csak a nagymamák jöttek és a párom testvérei 1x és messziről nézték. A rokonság és barátok ezen kívül mind a 6. hét után jöttek.

Egyébként én nem pártolom ezt az agyament sterilitást, ami most baromi divat (másfél éves gyerek cumisüvegének forrázása és még sorolhatnám) és kifejezetten figyeltem arra, hogy sok koszt együnk, de az első 6 hét az más kérdés! Ott nem volt mese, szigorú voltam.

2009. okt. 26. 21:14
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Mi betartottuk (5 hetet sikerült),de nem immundolgok miatt.

Azért, mert én szerettem volna ezt a bensőséges összeszokós időszakot magunkénak megtartani. Utána is csak a szűk család jött megnézni és kész,aztán néhány napig anyu jött segíteni ezt azt.

2009. okt. 26. 21:17
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom hogy mit "fedeztek fel" ababák ellenálló képességevel kapcslatban, DE régebben a nagycsalád élt együtt (nagyszülök, gyerekeik a csaladjukkal, meg azok gyerekei, sokszor egy-két szobában. Ott se hullottak a gyerekek, a legtöbb felnött minden gond nélkül. Igazán nem csinálnék nagy gondot a látogatókból, ettöl nem lesz semmi baja a picinek.

A kérdezönek: mit jelenteken a kérdésedben a "Nyu", "Pu" "flu" röviditések?

2009. okt. 26. 21:17
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
a kórházban rengeteg "szuper bacilus" van, ami veszélyesebb a babára, mint az, hogy ha megnézik a nagyszülők, közeli rokonok. Nagyon sok kórházban már a gyerekágyas osztályra is bemehetnek a közeli családtagok. Szerintem ezt nem szabad túllihegni. persze vannak egyszerűen betartható szabályok, de azért nem kell (nem is lehet) búra alatt nevelni a babát. Nekem 4 gyerekem van, a pici 1 éves, a nagyok tinik..nehogy már eltiltottam volna tőlük a barátaikat azért, mert ott a pici.. Persze, ők nem tapizták, emelgették, de ha jöttek, megnézhették. 6 hónapig csak szopizott, még a tavaly téli influenza se tudott rajta "fogást" találni, pedig a nagyok elkapták...
2009. okt. 26. 21:20
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

21:17-es vagyok,azt elfelejtettem mondani,hoyg nem árt már az elején a sarkadra állni,és igenis megmondani amit szeretnél. Mindegy hogy te így vagy úgy gondolod,az a lényeg hogy a véleményedet és akaratodat mindenki tartsa tiszteletben.

Egyébként igenis vigyázni kell a picikre,a fertőtlenítős kézmosás még 3 hós korában is kötelező volt a látogatóknak,és ez szerintem nem nagy elvárás.

2009. okt. 26. 21:20
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
A flu gondolom az influenza (csak angolból gondolom), a Nyu, meg Pu nálam mondjuk Anyu, Apu lenne:)
2009. okt. 26. 21:21
 9/13 anonim ***** válasza:

Mi 3 hetesek voltunk amikor előszőr voltak anyósomék, és a keresztapu.Sztem ez a minimum.Nem volt puszilkodás, meg ölbevevés.Szigorúan kézmosás után esetleg, egy kis simi.A közeli rokonság megfogja érteni, ha közlöd hogy nem akarsz látogatót x ideig.Nyugodtan jelentsd ki!Aki veletek él egy fedél alatt az más.

Egyébként hidd el, nem is fogsz vágyni másra csak hogy kipihenhesd magad.Ez rokonoktól zsúfoltan nem fog menni.

A 6 hét arra való, hogy összeszokjatok a babával, megismerjétek egymást.Szokja azt a flórát amiben éltek.

Légy határozott!

2009. okt. 26. 21:30
 10/13 A kérdező kommentje:

Hú hát ez gyors volt,köszi mindnekinek:))

Jah igen,hát így írok én:D Megmaradt a tinikori szövegem,igaz nem vagyok sokkal több:)

Egyébként én is az egyél legalább másfél kg koszt másfél éves korodig elv híve vagyok:)Elég szabados vagyok ebben,csak gondoltam megkérdezem,hátha mégis rosszat tennék:)De ezek szerint csak,jól működnek az érzékeim:))

Egyébként én is inkább a két hét elvét vallom,de akkor sem órákon át nézegessék már:DLEsz még rá elég idejük:D

Köszi a válaszokat:)

2009. okt. 26. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!