Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 hetes babámnak száraz lett...

1 hetes babámnak száraz lett a bőre a hintőportól, mintha hámlana, aztán meg a testápolótol kipattogott, mivel kezelhetem?

Figyelt kérdés

A kórházban azt mondták, hogy hintőporozzam a hajlatokat, egyszer tettem meg, és szinte hámlik az egész rész.. :( Aztán kétségbe estem és kerestem valamit a termékminták között és volt egy níveás ápoló babáknak, tegnap este bekentük és most meg csupa pöttyös mit tegyek??? A Sudokream erre nem jó??? KÉrlek segítsetek ...:(

Első anyuka

2008. jún. 29. 10:28
 1/4 anonim ***** válasza:
A hámlást segítheted neogranormonnal, de egy hetes baba bőre általában hámlik, mert a magzatmáz miatt cserélődik a kiázott bőre. A níveával johnsonnal stb vigyázni kell az ilyen kicsiknél, arra jó a minta, hogy kiderüljön, hogy érzékenyrá a baba. Ha krém miatt pirospöttyös lesz akkor alaposan mosd le róla és azt a krémet ne használd..A pöttyösödéshez hozzájárulhat a meleg és a tejcsi is. A hintőpor azért jó,mert elősegíti a száraz lehámlást, nem fülled be és nem tud kidörzsölődni. A sudokrém inkább a pelenka alá kerüljön, a pisi ellen védi a bőrét.Ha csúnyább lenne mutasd meg a védőnőnek, mert lehet az már allergiás reakció, de semmiképp se kend mindennel össze-vissza. Ha gyulladt , kamillába áztatott ronggyal borogathatod, vagy meg is fürdetheted kamillás fürdőben..amikor én kicsi voltam minket még abban fürdettek.Remélem rendben lesz.
2008. jún. 29. 10:41
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi is így voltunk és a gyerekorvos megnyugtatott, hogy természetes és elmúlik. Azt javasolta, hogy kenjem be fürdés után a fürdetőkrémmel, mert azt gyorsan beszívja a bőre. Nekünk bevált. Csak vigyázz, hogy a hintőporos területre ne kerüljön, mert becsomósodik!

Jó babázást!

2008. jún. 29. 11:30
 3/4 anonim ***** válasza:
A mi gyerekorvosunk azt mondta, hogy egyáltalán ne használjunk babahintőport, mert több bajt csinál, mint hasznot.
2008. jún. 29. 12:01
 4/4 anonim ***** válasza:
A mi gyerekorvosunk egy gyógyszertári "A" vitaminos testápolót írt fel hogy azzal kenjük a babánkat ha kiszáradna a bőre. Szerintem mutasd meg a gyerekorvosnak és kérd ki a tanácsát.
2008. jún. 29. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!